1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: grieks

  • Grieks, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-06-1999

Ingrediënten 6 personen


1/2 kg linzen - 2-3 fijgesneden tomaten of 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 2 middelgrote uien, fijngehakt - 3 teentjes knoflook, geperst - 1 eetlepel azijn - 1 laurierblaadje - 1 takje rozemarijn - zout - peper - 2 eetlepels olijfolie



'Soupa Fakes'

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de linzen schoon en laat ze bij voorkeur een nachtje weken. - Doe de linzen in een pan met koud water en breng ze aan de kook. Als het water begint te koken, giet je de linzen door een vergiet en spoel je ze goed af. Doe ze opnieuw in een pan met koud water en breng aan de kook. Voeg ui, knoflook, tomaten, laurier, rozemarijn, zout en peper toe. Laat ongeveer anderhalf uur zachtjes koken. - Doe 10 minuten voor het einde de azijn en de olie erbij.

Serveertip

Warm opdienen. Serveer er olijven en/of gerookte haring bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grieks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top