1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Curry
  6. Rode curry met jonge kapucijners.

Rode curry met jonge kapucijners.

Door: wilmiewillemse

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2013

Ingrediënten 6 personen


- 1 blik jonge kapucijners (800 gr)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 3 el rode curry pasta
- 300 gr witte kool
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 1 rode peper
- 4 tenen knoflook
- 1 bosje lente ui
- 1 bosje koriander
- 200 gr hamblokjes
- 500 gram saucijzen of verse worst
- wokolie


Rode curry met jonge kapucijners
Rode curry met jonge kapucijners
Rode curry met jonge kapucijners

de plakjes worst erin

de plakjes worst erin
Rode curry met jonge kapucijners

dan de verse groenten erbij

dan de verse groenten erbij
Rode curry met jonge kapucijners

de kapucijners en hamblokjes erbij

de kapucijners en hamblokjes erbij
Rode curry met jonge kapucijners

als laatste de lente ui en koriander

als laatste de lente ui en koriander
Rode curry met jonge kapucijners
Rode curry met jonge kapucijners

Deze curry is extra lekker in de winter door de jonge kapucijners die erin zitten, hierdoor en ook door de witte kool is het goed geschikt voor de stevige trek. De kokosmelk, de rode curry en de koriander doen je denken aan Thailand. Is het dan een Hollandse curry met een Thaise twist Of een Thaise curry met een Hollandse twist?

Tip: Als je eens een dagje zonder vlees wilt eten kun je het hier heel makkelijk uit weglaten, je hebt dan een volwaardig vegetarisch gerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- snijd de saucijzen of worst in plakjes
- snijd de knoflook en peper fijn
- snijd de kool heel fijn, de uien in halve ringen en de paprika in stukjes
- snijd de lente ui en koriander

Bereidingswijze

- verhit een beetje olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de peper
- voeg daarna eerst de kokosmelk en dan de curry pasta toe
- dan gaan de stukjes worst/saucijs erbij
- als de worst begint te garen gaat er eerst de witte kool en daarna de uien en de paprika erbij
- als het geheel de gewenste garing heeft gaan de uitgelekte kapucijners en de hamblokjes erbij
- net voor het opdienen afmaken met de lente ui en de koriander

Serveertip

Serveren met witte of zilvervliesrijst



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top