1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Yoghurt pannenkoekjes

Yoghurt pannenkoekjes

Door: famstam

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2013

Ingrediënten 2 personen


200 cl. magere yoghurt
6 eetlepels amandelmelk
125 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 ei
zout
eventueel ahornsiroop (lekker!)
eventueel wat bosbessen


Verder heb je nodig


Garde, 2 kommen


Pannenkoekjes, kleiner en hoger dan normaal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het bakpoeder en een mespuntje zout.
Klop in de andere kom het ei los en klop de yoghurt en amandelmelk erdoor.
Doe de bloem erbij en roer totdat het beslag glad is.
Eventueel de bosbessen er voorzichtig doorscheppen.
Bak de pannenkoekjes in boter. Per pannenkoekje gebruik je 2 eetlepels beslag.
Houdt afstand tussen de pannenkoekjes, want ze lopen wat uit.
Als de bovenkant bijna droog is, draai je ze om. Klaar als de onderkant bruin is.

Serveertip

Doe er wat ahornsiroop over

Bron

Half van mezelf, half van kookboek "Kook ook"



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van famstam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top