1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Romige kaashapjes van bladerdeeg, bos ui, ham

Romige kaashapjes van bladerdeeg, bos ui, ham

Door: Fressnapf

  • Europees, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2013

Ingrediënten 6 personen


1 rol bladerdeeg
200 ml crème fraîche
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
250 gr pittige geraspte kaas
1 ei
Scheutje koffiemelk
Eventueel:
1 bosuitje
Rauwe ham snippers


Verder heb je nodig


Bakplaten, bakpapier

Luxe, romige krokante kaashapjes

uit de oven

uit de oven
Voorbereiding

in de oven schuiven

in de oven schuiven

O la la heerlijke, luxe, krokante en romige hapjes. Wie lust ze niet. Je kan ze zelf zo lekker maken als je wilt. Ze doen het prima bij elke borrel. Nog een idee, neem of koop malletjes, bijvoorbeeld kerstboompjes want zo maak je hele feestelijke mini hapjes. Makkelijk te maken, erg lekker en snel klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rol het bladerdeeg uit. Steek er vierkantjes van (ongeveer 2 ½ x 2 ½ cm). Neem de twee bakplaten uit de oven en bekleed ze met bakpapier. Neem geraspte kaas, kies 2 pittige soorten zoals gruyère en Parmezaan of goudse oude met pecorino. Doe de crème fraîche in een bak en meng de kaas erdoorheen. Beetje zout en peper en doe op elk partje bladerdeeg een beetje kaasmengsel. Voor hele luxe hapjes, snipper een bosuitje en wat plakjes rauwe ham en meng die erdoorheen, erg lekker. Ei kloppen met wat koffiemelk en daarmee de hapjes insmeren want dan gaan ze mooi glimmen en worden ze bruiner. Zet de bakplaten in de voorverwarmde hete lucht oven op 170 graden en bak ze in 15-20 minuten mooi bruin. Krakend krokant en romig lekker!



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top