1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hete bliksem
  5. Hete bliksem

Hete bliksem

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr. doorregen vers spek
200 gr. dobbelsteentjes spek
bakken en braden
1 1/2 kg. geschilde (kruimige) aardappelen
zout
750 gr. zoete appels
250 gr. zure appels
peper uit de molen
eventueel 2-3 eetl. keukenstroop


Verder heb je nodig


Kookpan,stamper


Ouderwetse stamppot uit grootmoeders keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was het spek, breng een flinke bodem water aan de kook
leg daar het spek in en laat 20-25 min. zacht koken
was de zoete appels, verwijder klokhuis en lelijke plekken, snijd in stukken
neem het spek uit de pan
leg de aardappel en de zoete appels in de pan en voeg wat zout toe
leg het spek er bovenop
was en schil de zure appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukken
leg deze ook in de pan
controleer na 12 min. of alles gaar is
neem het spek uit de pan en snijd het in vingerdikke repen
stamp de aardappels en de appels fijn
voeg aan de hete bliksem naar smaak peper, zout en stroop toe
bak de spekjes lekker krokant in de b&b

Serveertip

Schep de hete bliksem op de borden en leg het spek er bovenop
strooi tot slot de krokante spekjes met het bakvet over de hete bliksem

Bron

Grootmoeders kookboek, koken zonder grenzen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top