1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Muffins
  5. Herfst: Appel-amandel-kaneel muffins met calvados

Herfst: Appel-amandel-kaneel muffins met calvados

Door: Fressnapf

  • Europees, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2013

Ingrediënten 4 personen


250 gr bloem
1 tl bakpoeder
200 ml melk
2 eieren
100 gr roomboter
Snufje zout
4 el calvados
50 gr gehakte amandelen
1 vanillestokje (merg)
2 grote appels (Elstar, Cox)

De topping

150 gr poedersuiker
1 tl kaneel
Eiwit van één ei

Poedersuiker om te bestrooien


Verder heb je nodig


Muffinvorm 12 stuks, papieren vormpjes

Appel-amandel-kaneel muffins met calvados

hier lust ik wel pap van!

hier lust ik wel pap van!

Nog meer herfstige smaken in deze schattige baby taartjes. Appel, kaneel, amandel en calvados, allemaal heel erg lekker. Vooral die calvados smaakt er hemels doorheen ! Melk maakt het deeg lekker luchtig, amandel crispy en het kanelige met suiker wat zoet. Hier lust ik wel pap van. Deze kan je ook met kerst neerzetten, leuk als dessert bij de koffie, uiteraard met een glas calvados of goede cognac. Bak ze maar want ben wel benieuwd hoe men deze vindt. Wel oppassen want je (vr)eet ze achter elkaar op.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appels schillen, in kwarten snijden en er kleine blokjes van snijden. Marineer deze met 2 el (meer mag ook) calvados. Amandelen in een pan roosteren, dan geven ze meer smaak af. Papiervormpjes nemen en in de vorm zetten. Schaal nemen en melk met boter, snufje zout, 1 ei, merg uit het vanillestokje, 2 el calvados en suiker mengen. Bloem goed mengen met bakpoeder, over het botermengsel zeven en luchtig roeren. Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden. Tenslotte de gemarineerde appelblokjes en de gehakte amandelen door het deeg mengen. Deeg verdelen in de papiervormpjes. Bak deze in 25-30 minuten goudbruin. Vorm uitnemen en de muffins laten afkoelen. Scheid het 2e ei en sla het eiwit stijf. Roer er poedersuiker en kaneel doorheen. Verdeel dit over alle muffins en laat drogen. Tenslotte bestrooien met poedersuiker. Erg lekker, smullen maar want ze zijn op voordat je het weet.

Serveertip

Lekker bij de koffie of thee of als dessert en met de feestdagen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top