Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2013
  • Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

    Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

    Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 varkens medaillons 3 cm dik (varkenshaas)
8 plakken parmaham
250 gr kastanje champignons
1 bosje lente uitjes
2 el Dyon mosterd
200 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
125 gr gorgonzola
½ el bouillonpoeder
Vers gehakte peterselie
Plantaardige margarine
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan met deksel

Bereidingswijze

Snij de lente uitjes in fijne ringen. Varkenshaas nemen en er 8 medaillons van snijden circa 3 cm dik. Elk rondom met een beetje mosterd, peper en zout insmeren en er een plak parmaham omheen wikkelen. Bak ze ze aan in plantaardige boter tot de ham goudbruin is. Apart leggen op een bord. Nu in het bakvocht de lente uitjes aanzetten. Champignons in plakjes snijden en meebakken. Deze gaan slinken. Afblussen met droge witte wijn (riesling). Laat inkoken en voeg slagroom toe. Laat het vocht dan wat inkoken en voeg een beetje bouillonpoeder toe. Gorgonzola fijn snipperen en toevoegen. Laat smelten. Nu de medaillons terugdoen in de pan met saus en laat nog 10-12 minuten garen in de saus. Strooi er fijn gehakte peterselie over en serveer op voorverwarmde borden, HEERLIJK smullen!

Serveertip

Lekker met Pommes Duchesse, aardappelkroketjes en haricotverts of andere gemengde groente.

Laatste reacties

joke222 avatar
joke222 26-06-2016

vandaag jou recept gegeten, was heerlijk, dank voor lekkere recept. Gr. Joke

carolina_weck_expert avatar

Wat een heerlijk recept

hans3333 avatar
hans3333 16-06-2015

ik heb van het wk-end alleen je saus gebruikt bij gegrilde Rib-Eye met frietjes. fingerlicking good!

Purrie avatar
Purrie 10-12-2013

Dit lijkt me heerlijk! Weer een andere manier om haas met gorgonzolasaus te maken, geweldig. Dank voor dit!

riawes avatar
riawes 01-12-2013

Alex het was heerlijk! Dir recept gaat in de herhaling

riawes avatar
riawes 30-11-2013

Alex ,zeker weten een geweldig lekker recept. Die gaat in de herhaling, Groet van Ria

hermien_kg avatar
hermien_kg 27-11-2013

Mmmm, dit ga ik gauw uitproberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten