1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

Door: Fressnapf

  • Italiaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2013

Ingrediënten 4 personen


8 varkens medaillons 3 cm dik (varkenshaas)
8 plakken parmaham
250 gr kastanje champignons
1 bosje lente uitjes
2 el Dyon mosterd
200 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
125 gr gorgonzola
½ el bouillonpoeder
Vers gehakte peterselie
Plantaardige margarine
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel

Varkensmedaillons in parmaham

met champignons in romige gogonzola saus smullen!

met champignons in romige gogonzola saus smullen!

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de lente uitjes in fijne ringen. Varkenshaas nemen en er 8 medaillons van snijden circa 3 cm dik. Elk rondom met een beetje mosterd, peper en zout insmeren en er een plak parmaham omheen wikkelen. Bak ze ze aan in plantaardige boter tot de ham goudbruin is. Apart leggen op een bord. Nu in het bakvocht de lente uitjes aanzetten. Champignons in plakjes snijden en meebakken. Deze gaan slinken. Afblussen met droge witte wijn (riesling). Laat inkoken en voeg slagroom toe. Laat het vocht dan wat inkoken en voeg een beetje bouillonpoeder toe. Gorgonzola fijn snipperen en toevoegen. Laat smelten. Nu de medaillons terugdoen in de pan met saus en laat nog 10-12 minuten garen in de saus. Strooi er fijn gehakte peterselie over en serveer op voorverwarmde borden, HEERLIJK smullen!

Serveertip

Lekker met Pommes Duchesse, aardappelkroketjes en haricotverts of andere gemengde groente.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top