1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Spinaziesoep

Spinaziesoep

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 4 personen


* 400 gr spinazie, goed gewassen
* 1 liter groentebouillon
* 165 ml kokosmelk
* 125 ml bekertje demi crème fraîche
* 1 teen knoflook, geperst
* 1 rode peper
* olijfolie
* peper & zout



Een bijzonder (lekker)soepje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de olijfolie in een ruime soeppan. Voeg de gesneden rode peper en geperste knoflookteen toe en fruit op niet te hoog vuur enkele minuten.

Bereidingswijze

Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat nog 2 minuten door koken. Neem dan de pan van het vuur en mix het geheel glad met een staafmixer tot een gladde soep is ontstaan. Voeg dan de kokosmelk toe en zet de pan nog een paar minuten op het vuur om de spinaziesoep goed te verwarmen.Serveer in kommetjes of diepe borden en garneer met een flinke klodder crème fraîche in het midden. Lekker met vers of geroosterd brood.

Bron

Natasja



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top