Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip
- Turks,
- 30-60 min.
Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld!
Ingrediënten 4 recipe.people
Plm. 8 kipdijfilets of 400 gram kipfilet2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
2 rode uien
20 groene olijven
1 dl droge witte wijn
2 blaadjes laurier
zout - peper
1 eetlepel harissa
1 afgestreken theelepel (gerookte)paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 afgestreken theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 dl kippenbouillon (van blokje)
250 gram rode of groene linzen of 2 blikjes linzen van Bonduelle
2 el fijngehakte peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 309,75 kcal |
Koolhydraten | 14,11 g |
Eiwitten | 30,46 g |
Vetten | 11,45 g |
Benodigdheden
stoofpanVoorbereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Was de linzen. Bij gebruik van blikjes, spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan. Bak hierin de kipdijfilets of kipfilet rondom goed bruin. Kruid de kip met peper en zout. Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree, harissa en overige kruiden toe en bak ook even mee. Blus af met de wijn. Doe de gare linzen en de olijven bij de kip. Roer alles goed door. Voeg nog wat kippenbouillon toe en zet de deksel op de pan. Laat de kip samen met de linzen stoven tot de kip gaar is. Proeven of het goed gekruid is. Voeg eventueel nog wat van e.e.a. toe.
(Ik heb de pan in de oven gezet en na een uur was het een heerlijk stoofpotje!)
Serveertip
Lekker met een salade.