Heerlijk!
Plm. 8 kipdijfilets of 400 gram kipfilet
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
2 rode uien
20 groene olijven
1 dl droge witte wijn
2 blaadjes laurier
zout - peper
1 eetlepel harissa
1 afgestreken theelepel (gerookte)paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 afgestreken theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 dl kippenbouillon (van blokje)
250 gram rode of groene linzen of 2 blikjes linzen van Bonduelle
2 el fijngehakte peterselie
Stoofpan
Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld!
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Was de linzen. Bij gebruik van blikjes, spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit de olie in de pan. Bak hierin de kipdijfilets of kipfilet rondom goed bruin. Kruid de kip met peper en zout. Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree, harissa en overige kruiden toe en bak ook even mee. Blus af met de wijn. Doe de gare linzen en de olijven bij de kip. Roer alles goed door. Voeg nog wat kippenbouillon toe en zet de deksel op de pan. Laat de kip samen met de linzen stoven tot de kip gaar is. Proeven of het goed gekruid is. Voeg eventueel nog wat van e.e.a. toe.
(Ik heb de pan in de oven gezet en na een uur was het een heerlijk stoofpotje!)
Lekker met een salade.
hermien_kg 22-10-2015
Ik heb nog nooit linzen gegeten, maar dit ziet er zo lekker uit, dat ik het wil proberen. Groetjes, Hermien
marietterene33 22-10-2015
Hallo Petra,
Dit recept was vandaag een voltreffer voor de kleinkinderen..zelfs de stoofpot bodem was afgeschraapt..Het vult wel heel erg!!Dank U
Purrie 30-11-2013
Ik ben dol op linzen dus neem het mee! Veel groetjes!
wilmiewillemse 26-11-2013
Hoi Petra. Deze neem ik mee want het lijkt me heel erg lekker. Heb nog een pak linzen staan dus.......... Groetjes van Wilmie.