Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip

Oosters gekruid stoofpotje van linzen en kip

Door: pwiggers

  • Turks,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 4 personen


Plm. 8 kipdijfilets of 400 gram kipfilet
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
2 rode uien
20 groene olijven
1 dl droge witte wijn
2 blaadjes laurier
zout - peper
1 eetlepel harissa
1 afgestreken theelepel (gerookte)paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 afgestreken theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 dl kippenbouillon (van blokje)
250 gram rode of groene linzen of 2 blikjes linzen van Bonduelle
2 el fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Stoofpan

Stoofpotje linzen met kip

Heerlijk!

Heerlijk!

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Was de linzen. Bij gebruik van blikjes, spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan. Bak hierin de kipdijfilets of kipfilet rondom goed bruin. Kruid de kip met peper en zout. Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree, harissa en overige kruiden toe en bak ook even mee. Blus af met de wijn. Doe de gare linzen en de olijven bij de kip. Roer alles goed door. Voeg nog wat kippenbouillon toe en zet de deksel op de pan. Laat de kip samen met de linzen stoven tot de kip gaar is. Proeven of het goed gekruid is. Voeg eventueel nog wat van e.e.a. toe.
(Ik heb de pan in de oven gezet en na een uur was het een heerlijk stoofpotje!)

Serveertip

Lekker met een salade.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top