1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Teriyaki

Teriyaki

Door: parel62

  • Japans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 4 personen


* 100 ml droge sherry (Japanse rijstwijn Mirin)
* 100 ml Japanse sojasaus
* 3 eetlepels bruine suiker
* 600 gram kipfilet
* 2 tenen knoflook
* 1 cm verse gember(3 theelpels djahe)
* 1/3 rode peper
* 1 kopje water
* 1 kippenbouillontablet
* 2 theelepel sesamzaadjes
* ½ rode ½ gele en ½ groene Paprika
* 3 eetlepels olie
* 100 gram tauge
* Half bakje Champignons
* Groenten mix met groene groenten peultjes broccoli


De ingredienten

Alles staat klaar

Alles staat klaar
Gezonde groenten
Gezonde groenten
Teriyaki
Teriyaki
Teriyaki

Een bordje met kleur

Een bordje met kleur
Smakelijk
Smakelijk
Teriyaki
Teriyaki
`teri` betekent glans
 `teri` betekent glans

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in stukjes snijden en bestrijken met wat marinade. Champignons,rode peper snijden
Gember schillen en deze raspen.
Heb de peultjes even geblanceerd 4 minuten later in de wok bij de andere groenten gewokt.
Knoflook persen.

Bereidingswijze

Breng de sherry aan de kook in steelpan,laat hem even doorkoken tot de alcohol is verdampt.
Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de Teriyaki saus koken tot hij een beetje stroperig wordt.Dan de peper en knoflook toevoegen.
Strijk kipfilet een beetje in met de marinade en laat een half uurtje marineren.
Na de marinade tijd verhit je de olie in een grillpan bak de kipfilet stukjes in 6-8 minuten gaar.( Heb je geen grillpan kan je het vlees ook roosteren in oven ) Als dit gedaan is de kipfilet in andere pan doen met de saus die je over hebt, doe er 1 kopje water bij met het kippenbouillontablet.
Laat de saus even indikken vind je hem te dun kan je deze binden met maizena of allesbinder.
Serveren met groene groenten zoals peultjes en broccoli en champignons.
Een heerlijk smakelijk gerecht vol kleur!

Serveertip

Heerlijk met de kleurrijke groenten en rijst.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top