garnalen Amuse of voorgerecht

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013
  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

  • garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht

    Garnalen Amuse of voorgerecht


Ik heb mogen meelopen bij sterren restaurant Niven en daar heb ik dit hapje van af gekeken en nagemaakt.
Heerlijke amuse maar ook zeer smakelijk als voorgerecht
de hoeveel heden kan je aanpassen aan de personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 gram Hollandse garnalen per persoon.
een hele kleine courgette
crème Fraiche
mayonaise
handje zoute pinda,s
Witte balsamico crème
1 radijs per persoon
beetje bieslook olie (eventueel zelf gemaakt, verse bieslook in stukken snijden en 24 uur in de olie laten marineren, liefst druivenpit olie dan in de keukenmachine en klaar is de bieslook olie.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom of bordje
Appelboor
vijzel
mes
vorm
crème brûlée brander

Voorbereiding

Snijd de Courgetten in dunne plakken van ½ cm maak rondjes met de appelboor uit de courgette en laat deze marineren in de balsamico Crème.
maak van de crème Fraiche en de mayonaise een mooie saus iets meer crème fraiche dan m,ayonaise.
snijd de komkommer in plakken van ½ cm leg die op een bakblik en schroei ze met de brander bruin.
laat deze afkoelen en haal hier ook met de appelboor het middelste rondje uit.
doe de zoute pinda`s in de vijzel en maak deze fijn.

Bereidingswijze

leg midden in de kom of op het bord een beetje mayonaise crème Fraiche mengsel
en druk daar de garnalen goed stevig in
haal de vorm weg en leg op de garnalen de komkommer
leg het midden rondje aan de zijkant tegen het hoopje aan.
doe een toefje mayo/fraiche mengsel in het open rondje van de komkommer en doe daar voor de garnering nog 2 garnalen in.
Leg een bergje grove pinda.s neer
Maak een radijs schoon en maak daar inkepingen in, vul deze inkepingen met een rondje gemarineerde courgette rondjes.
leg die ook bij het bergje en tot slot een grote druppel bieslook olie

Bron

inspiratie Sterren restaurant NIVEN

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten