1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Beenhammetje honing-mosterd uit de oven

Beenhammetje honing-mosterd uit de oven

Door: Delarosa

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 beenhammetje van ca 750 gr
4 el grove mosterd
4 el vloeibare honing
4 el zonnebloemolie
(versgemalen) peper en zout
50 gr boter
olie om de ovenschaal in te vetten


Verder heb je nodig


Koekenpan, (lage) ovenschaal, mengkom.


Zeer smaakvolle en sappige langzaam gegaarde beenham, even aanbraden en geen omkijken meer naar.. Ideaal!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC.

Meng de honing, mosterd, olie en peper en zout goed door elkaar en wrijf hier het beenhammetje goed mee in.
Laat dit een uurtje intrekken op een koele plaats.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de koekenpan en bak het hammetje hierin rondom bruin.
Leg het hammetje in de ovenschaal en blus het bakvocht af met wat water of bouillon. Doe dit bij het beenhammetje en braad ca 1,5 uur in het midden van de oven, draai af en toe een keer om.
Haal uit de oven, laat eventjes rusten voor je het aansnijd en Smullen maar van een heerlijk zoet-kruidig, sappig hammetje! Eet smakelijk!!

Serveertip

Snij aan tafel in plakken en serveer met de braadjus samen met gekookte aardappels of rijst en boontjes of erwtjes en warme stoofpeertjes.

Bron

De Keurslager



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top