1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Pasta met geroosterde paprika en courgette

Pasta met geroosterde paprika en courgette

Door: claus_v_d

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 2 personen


1/2 pak gezeefde tomaten
150 gr spaghetti
1 potje geroosterde paprika
1 teentje knoflook
1/2 Spaanse peper
1 courgette
100 g Grana padano snippers



Een heerlijke slanke pasta, zonder vlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de Spaanse peper en knoflook fijn
Snij de geroosterde paprika in reepjes

Bereidingswijze

Zet de tomaten op met de fijngesneden Spaanse peper, fijngesneden knoflook, de in reepjes gesneden paprika en een lekkere scheut olijf olie.

Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.

Breng op smaak met zout en peper.

Gebruik een dunschiller om lange slierten van de courgette te snijden tot op het zaad. De zaadlijsten weggooien.

Kook de pasta beetgaar in ruim water en roer door de spaghetti door de saus, meng de courgette slierten erdoorheen en strooi er geraspte kaas overheen.


Serveertip

Lekker met een rucola salade.

Bron

Koffietijd (iets aangepast: minder pasta, meer groenten)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claus_v_d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top