1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kip met pastinaak en quinoa

Kip met pastinaak en quinoa

Door: Mattu

  • Internationaal,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 4 personen


250g Quinoa (wit - voor rode quinoa iets langer laten koken)
2 rode uien
2 wortels
2 sinaasappelen
Knoflook (of knoflook powder)
2-3 pastinaken (rond 500g)
6 kippendijen
1l groenten bouillon
1 handvol verse baldpeterselie
2 tl paprikapoeder (zoet - niet pittig)
2 tl Provencaalse of Italiaanse kruiden naar smaak
Vlinke schuit olijfolie


Verder heb je nodig


Gesloten ovenschaal - een met deksel (Purex, Le Cruset, od.)


Simpel, gezond en lekker. Kip met pastinaak en de supergroente quinoa.

Makkelijk te bereiden gezonde maaltijd voor mensen met weinig tijd, die wel bewust willen eten.

Quinoa is een groente plant uit Zuid-Amerika. Het bevat bijna uitsluitend onverzadigde vetzuren en is rijk aan vitamines B2 en E en de mineralen ijzer, koper en magnesium.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

TIP: Lees het gehele recept een keer goed door.

a) Oven voorverwarmen op 180C
b) Zet de ovenschaal, een mengkom en een snijplank voor de groenten klaar. (ik gebruik een mengkom om de ingrediënten in te mengen voor ik ze in de ovenschaal doe, maar om tijd te besparen kan je alle ingerienten ook direct in de ovenschaal mengen).

Bereidingswijze

De kippendijen en groeten:
1. Schil en snijd de pastinaken en wortels in dune plakken. (gebruik eventueel een keukenmachine, als dat tijd bespaart)
2. Snij de uien in ringen.
3. Was de sinaasappelen en snijd in plakken van een halve centimeter.
3. Leg de kippendijen in de mengkom, voeg een vlinke schuif olijfolie, de kruiden en ui toe en meng het geheel tot de kippendijen rondom zijn bedekt.
4. Voeg de gesneden pastinaak en wortels toe. Meng een keer door en giet/leg het geheel in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de kippendijen met de huid naar boven loggen en dek ze af met de sinaasappelplakken. (Voeg eventueel nog meer olijfolie toe totdat er een half centimeter olie de bodem van de ovenschaal bedekt)
5. Plaats de deksel op de ovenschaal en zet in de oven voor 30 min op 180C.

Je hebt nu 30 min pauze. Je kunt ook al aan de quinoa beginnen, maar deze zal dan mogelijk koud zijn voordat de ovenschotel klaar is.

Naar een half uur neem de deksel van de overschaal en verhoog de temperatuur naar 200C om het kip nog 20 min bruin te bakken. Als het kip nog niet door lijkt te zijn (moet makkelijk van de botten afkomen en mag niet meer roze zijn van binnen) voeg 100ml water of groentenbouillon toe en plaats voor 10 min met deksel terug in de oven). Dan de deksel ervan af en nog 10-20 min bruin bakken.

TIP: De meesten ovens koelen (sterk) af als je de oven opent om de deksel ervan af te halen. Als de temperatuur sterk is gedaald, zet de oven op 220C of meer om de temperatuur snel weer te verhogen. Dit verkort de kook/bak tijd.

Ga nu verder met de quinoa:
6. Snij de peterselie fijn (ook de takken die bevatten de meeste smaak)
7. Kook de quinoa in een kookpan in 1l groentenbouillon voor 10 to 15 minuten (tot de quinoa zaad open gaat en `al dente` - niet zacht - is.
8. Afgieten, maar niet afschrikken of wassen.
9. Giet de quinoa terug in de kookpan en meng nu de peterselie er doorheen. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Zet de deksel weer op om het warm te houden. (als de quinoa koud is voor dat de kippendijen klaar zijn, niet het fornuis aanzetten - dan brand het aan - maar in de magnetron opwarmen).

De kippendijen in de ovenschaal zouden nu bruin en de groenten knapperig zijn. Als dit niet het geval is verhoog de temperatuur in de oven en wacht nog een aantal minuten (5 a 10 minuten).

Serveertip

Serveer de quinoa naast de kippendijen en groeten op een groot plat bord. Giet het kookvocht/olijfolie uit de ovenschaal over de quinoa.

Ready to eat!

Bron

Hello Fresh recept verbeterd (!) Origineel recept werkt helaas niet.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mattu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top