1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Herfst: Hazelnoot-chocolade amarene kersentaart

Herfst: Hazelnoot-chocolade amarene kersentaart

  • Internationaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 pot amarene kersen (pitloos)
200 gr gemalen hazelnoten
250 gr boter
225 gr suiker
2 el cacaopoeder
1 zakje vanillesuiker
175 gr bloem
1 tl bakpoeder
5 eieren
Poedersuiker (van Gilse)


Verder heb je nodig


Springvorm


hazelnoten-chocolade-amarene kersentaart

uit de oven, lekker

uit de oven, lekker
Beslag

helft erin

helft erin
Kersen erop

chocolade door de andere helft en afvullen

chocolade door de andere helft en afvullen

O la la deze is lekker in de donkere dagen. Deze taart zit vol herfstsmaken, de amarene kersen zijn niet heel erg zoet want dit zijn kersen die ook een zuurtje hebben. Ideaal voor desserts, gebak en ik heb ze ook wel in november "warm" in een restaurant gehad met een roomijswafel. Erg lekker was dat. Moeders kwam met dit recept aanzetten en toen kon ik wel begrijpen dat dit gerecht lekker moet zijn. Hij is niet lekker, maar heerlijk. Zoetzuur, zoet en het bittere van de hazelnoten en chocolade en ook iets romig. Deze misstaat ook niet als kerst dessert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pakje margarine nemen en (op kamertemperatuur) in de keukenmachine doen en beetje schuimig roeren. De eieren, de suiker en vanillesuiker erbij en goed door elkaar roeren. Bloem en bakpoeder goed mengen en hierdoor roeren. Tenslotte de gemalen hazelnoten er goed doorheen roeren. Deeg is nu klaar. Pot amarene kersen openen en goed laten uitlekken. Zorg dat al de siroop weg is. Springvorm nemen en goed invetten. Doe de helft van het deeg erin en strijk glad. Doe de cacaopoeder in de andere helft van het deeg en roer het er goed doorheen. De uitgelekte kersen in de vorm doen en dan de laatste helft van het chocoladedeeg toevoegen. Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden, springvorm erin zetten en ongeveer 65 minuten bakken. Springvorm verwijderen, op de tafel zetten, iets laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Lekker bij de koffie, maar ook prima als dessert met wat vanille ijs en uiteraard een cognacje of likeurtje.

Bron

Via moeders van een collegaatje (beetje aangepast)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top