Romige gevulde aardappels uit de oven

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013
  • Romige gevulde aardappels uit de oven

    Romige gevulde aardappels uit de oven

    Romige gevulde aardappels uit de oven

Heel makkelijk oven recept, simpel gevulde grote aardappels met een hartige, romige vulling. Makkelijk te maken en doet het perfect als bijlage op feestdagen (kerst), de zondagen of met eters in huis. Uiteraard is het ook nog eens heel erg lekker en staat het gezellig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo grote aardappels (vastkokend)
1 bekertje zure room of crème fraîche
1 zakje geraspte oude kaas (Goudse)
1 grote ui
100 gr bacon
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplat, bakpapier

Bereidingswijze

Neem de grootste aardappels, was ze, leg ze op een bakplaat en een uurtje voorgaren in de oven op 200 graden. Uit de oven halen en wat laten afkoelen tot se beet te pakken zijn. Halveer ze door ze in de lengte doormidden te snijden. Hol ze dan uit tot op één centimeter van de schil. Bewaar de aardappel die je eruit hebt geschept in een schaaltje. De ui fijn snipperen, bacon fijn snipperen en uien- en baconsnippers even in een pan. Meng nu door het restant van de uitgeholde aardappels. Zure room en geraspte kaas toevoegen, goed door elkaar roeren en op smaak brengen met peper en zout. Vul hiermee de uithollingen in de aardappelhelften op. Leg ze even op een bakplaat met bakpapier en bak ze nog 15 minuten bij 220 graden in de oven tot ze heet en mooi bruin zijn.

Serveertip

Leuk (kerst) bijgerecht bij rood vlees, groene groente of vis.

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 30-11-2013

smulweb ziet er opeens heel anders uit en werkt trager, geen idee hoe ik dit moet bewaren nu. Ziet er leuk uit Alex! Dank!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten