1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Romige gevulde aardappels uit de oven

Romige gevulde aardappels uit de oven

Door: Fressnapf

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kilo grote aardappels (vastkokend)
1 bekertje zure room of crème fraîche
1 zakje geraspte oude kaas (Goudse)
1 grote ui
100 gr bacon
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


Verder heb je nodig


Bakplat, bakpapier

Gevulde grote aardappels ui de oven

maar Mmmmm...... lekker!

maar Mmmmm...... lekker!

Heel makkelijk oven recept, simpel gevulde grote aardappels met een hartige, romige vulling. Makkelijk te maken en doet het perfect als bijlage op feestdagen (kerst), de zondagen of met eters in huis. Uiteraard is het ook nog eens heel erg lekker en staat het gezellig.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem de grootste aardappels, was ze, leg ze op een bakplaat en een uurtje voorgaren in de oven op 200 graden. Uit de oven halen en wat laten afkoelen tot se beet te pakken zijn. Halveer ze door ze in de lengte doormidden te snijden. Hol ze dan uit tot op één centimeter van de schil. Bewaar de aardappel die je eruit hebt geschept in een schaaltje. De ui fijn snipperen, bacon fijn snipperen en uien- en baconsnippers even in een pan. Meng nu door het restant van de uitgeholde aardappels. Zure room en geraspte kaas toevoegen, goed door elkaar roeren en op smaak brengen met peper en zout. Vul hiermee de uithollingen in de aardappelhelften op. Leg ze even op een bakplaat met bakpapier en bak ze nog 15 minuten bij 220 graden in de oven tot ze heet en mooi bruin zijn.

Serveertip

Leuk (kerst) bijgerecht bij rood vlees, groene groente of vis.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top