1. Home
  2. Recepten
  3. Saltimbocca
  4. Saltimbocca van het varken

Saltimbocca van het varken

Door: deonart

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2013

Ingrediënten 4 personen


4 ongepaneerde varkensschnitzels (150 g per stuk) of varkensoesters
peper en zout, versgemalen
4 plakken Parmaham, niet te dun gesneden
8 blaadjes salie
2 eetlepel bloem
boter
3 dl warme (kippen)bouillon
2 eetlepel witte wijn
1 eetlepel marsala, alternatief: rode port


Verder heb je nodig


Cocktailprikkers

Saltimbocca van het varken
Saltimbocca van het varken
Saltimbocca van het varken
Saltimbocca van het varken

De originele saltimbocca maak je met kalfsoesters. Maar wat is er mis met een varkensschnitzel of –oester in plaats van kalf? Helemaal niks.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. kies je vlees
Vraag de slager om (ongepaneerde) varkensschnitzels. Ietsje vetter, maar minstens zo lekker als kalf. J kunt ook oesters gebruiken (is iets magerder).

2. plat slaan
Leg het vlees tussen plasticfolie en sla het voorzichtig plat met een zwaar voorwerp (bijvoorbeeld de bodem van een koekenpan) tot je een dunne schnitzel of oester hebt. Of laat je slager dit doen. Bestrooi het vlees aan beide met peper en eventueel zout. Pas op met zout want de gedroogde ham is ook al zout. Leg op elke stukje vlees een plakje ham en daarop 2 blaadjes salie en prik vast met 1 of 2 cocktailprikkers.

3. bakken
Wentel het vlees in zijn geheel door de bloem (beide zijden). Overtollige bloem goed afkloppen. Verhit op middelhoog vuur een klont boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Bak het vlees kort aan beiden zijden. 1 tot 2 minuten per zijde. De zijde met de ham/salie als laatste. Haal het vlees uit de pan en laat rusten op een rooster, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Maak intussen de saus.

4. saus
Roer de bouillon, wijn en marsala in een kom. Zet het het vuur hogeren voeg het bouillonmengsel toe. Laat al roerend inkoken tot een beetje stroperige saus ontstaat. Roer er nu nog een klont boter doorheen. leg het vlees nog 1 tot 2 minuten in de pan om op te warmen (de saus mag niet koken)

5. serveren
Serveer het vlees met de saus. Lekker met brood of gekookte krielaardappeltjes.
Ik had Parijse aardappeltjes erbij.

Bron

Het PERFECTE VARKEN Marcus Polman



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top