1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peulvruchten
  5. Stoofje van kapucijners, tomaat, ui, spek, paprika

Stoofje van kapucijners, tomaat, ui, spek, paprika

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2013

Ingrediënten 2 personen


1 pot kapucijners (400 gr)
1 groene paprika
1 grote vleestomaat
1 grote ui
1 teentje knoflook
Stukje gerookt ontbijtspek 200 gr
Snufje zeezout
Vers gemalen zwarte peper
1 ½ tl dragon
2 el vers gehakte peterselie
Olijfolie


Verder heb je nodig


Hapjespan


Heerlijk kruidig schoteltje met kapucijners

en veel groente en spek, smullen

en veel groente en spek, smullen
De voorbereiding
De voorbereiding

Dat peulvruchten gezond zijn dat weten de meeste mensen wel. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Maak er een heerlijk winters prutje van en hoe je dat doet staat hieronder. Dit vindt iedereen lekker van groot tot klein. Lekker herfstig en winters op je bord. Bovendien vult het goed en je word er helemaal lekker warm van, smullen dus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een hapjespan, doe er olijfolie in en verwarm. Ui snipperen, paprika in blokjes snijden, knoflook persen en grote vleestomaat in plakjes snijden, Neem het blokje spek en snij er bobbelstenen van. Spek in een klein beetje olie doen en eerst uitbakken. Dan paprikablokjes, uiensnippers en knoflook toevoegen en meebakken tot ze zacht zijn. Tenslotte de tomatenschijfjes toevoegen en meebakken. De kapucijners NIET laten uitlekken (dat sap is lekker). Al roerend goed warm maken. Breng op smaak met dragon, vers gemalen peper en een snufje zout. Niet teveel want spek is ook zout. Garneren met de vers gehakte peterselie en je hebt een heerlijk gezond hapje.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gebakken of gekookte kriel en een braadworst of pittig balletje gehakt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top