1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Garnalen
  5. Heerlijk "Noors" zalm pannetje met garnalen slank

Heerlijk "Noors" zalm pannetje met garnalen slank

Door: Fressnapf

  • Vis,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2013

Ingrediënten 2 personen


2 flinke verse zalm filets
125 gr gekookte, gepelde, garnalen
1 blikje tomatenblokjes
2 flinke tenen knoflook
1 stengel verse prei
½ bekertje slagroom
Vers geperst citroensap
1 citroen (extra)
Suiker
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Bosje vers gehakte peterselie (blaadjes)


Verder heb je nodig


Hapjespan

Spartelvers Noors zalmpannetje met garnalen

tomaat, prei, kruiden

tomaat, prei, kruiden
Op het bord, heerlijk smullen !
Op het bord, heerlijk smullen !

O la la dit is lekker. Een heel uitgebreid vispannetje met zalm, garnalen en verse groente. Heel veel smaak bij elkaar in één pan. Hartstikke gezond, niet vet en bomvol smaken. Ze zeggen "eet 2x per week vis" waarvan één keer vette (gezond) vis. Zalm is een vette vis (omega3). Het lekkerste is het, vind ik, met verse pasta of met witte rijst. Zonde om de heerlijke saus te verspillen. Snel te maken en lekker van smullen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zalm in hapklare brokken snijden van 2x2 cm of iets groter. Droogdeppen met keukenpapier en een kwartiertje in vers citroensap marineren. Pan nemen en tomaten met het sap en de slagroom erin doen. Prei wassen en in hele dunne halve ringen snijden. Knoflook persen en alles door de saus roeren. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Laat de saus met ingrediënten 10 minuten koken. Zalm uit de marinade halen, droogdeppen en toevoegen aan de saus. Beetje peper en zout over de vis en toevoegen aan de saus. Laat alles nu nog een kwartiertje pruttelen. Voeg in de laatste 5 minuten de garnalen toe en laat ze die 5 minuten nog mee verwarmen. Indien de saus nog te dun is voeg dan een klein beetje maizena toe. Garneer af met vers gesnipperde peterselie en geef er een partje verse citroen bij. Inhoud van de pan eventueel overhevelen in een schaal (dat staat netter).

Serveertip

Lekker met verse pasta, witte basmati rijst, vers brood (om te deppen) of aardappelpuree.



Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top