1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

Door: deonart

  • Engels,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2013

Ingrediënten 4 personen


Voor kip
1 hele kip
2 wortelen in grove stukken
1 ui, in kwarten gesneden
2 bleekselderij stelen, in grove stukken gesneden
10 takjes tijm
4 takjes dragon (optioneel)
4 teentjes knoflook, gekneusd
6 zwarte peperkorrels
2 pimentkorrels
2 kruidnagels
1 t zout
pocheren van kip
1. Doen in een grote kookpan alle ingrediënten voeg genoeg warm water erbij om kip te bedekt.
2. Breng water met de kruiden en specerijen aan kook en doen kip in de pan..
3. Pocheer kip op zacht vuur met deksel op de pan voor circa 45 min. tot zacht en gaar. (bewaar pocheervocht)
4. Haal kip uit pan en laat uitlekken.


Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst
Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst
Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst
Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

Een spannende manier om je kip een keertje anders te bereiden voor kerstfeest.
Recept van Marcus Wareing

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor kruimel kruidenkorst
6-8 sneden volkoren brood zonder korstjes
100 g amandelen met vel, geroosterd
paar takjes tijm, alleen bladeren
50 g geraspt Parmezaanse kaas
1/2 t zout
60 ml olijfolie
maken van korst
1. Maal alle ingrediënten in Keukenmachine tot dit een bol vormen.
2. Doen kip op een bakplaat of ovenschaal en bedekt de gepocheerde kip met kruimelkorst.
3. Bak bij 150*C voor 45 min. tot mooi van kleur.
voor saus
kookvocht
1 t korrelmosterd
100 ml slagroom
maken van saus
1. Zeef kookvocht en laat dit voor 2/3 inkoken.
2. Haal van vuur en roer de mosterd en slagroom erdoor.

Serveertip

Eten met geroosterde kerrie bloemkool

Bron

Zien link boven-aan



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top