Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

  • Engels,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2013
  • Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

    Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

    Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

  • Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

    Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

    Gepocheerde en geroosterde kip met amandelen en tijm Korst

Een spannende manier om je kip een keertje anders te bereiden voor kerstfeest.


Recept van Marcus Wareing

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor kip

1 hele kip


2 wortelen in grove stukken

1 ui, in kwarten gesneden

2 bleekselderij stelen, in grove stukken gesneden

10 takjes tijm

4 takjes dragon (optioneel)

4 teentjes knoflook, gekneusd

6 zwarte peperkorrels

2 pimentkorrels

2 kruidnagels

1 t zout


pocheren van kip

1. Doen in een grote kookpan alle ingrediënten voeg genoeg warm water erbij om kip te bedekt.

2. Breng water met de kruiden en specerijen aan kook en doen kip in de pan..

3. Pocheer kip op zacht vuur met deksel op de pan voor circa 45 min. tot zacht en gaar. (bewaar pocheervocht)

4. Haal kip uit pan en laat uitlekken.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor kruimel kruidenkorst

6-8 sneden volkoren brood zonder korstjes

100 g amandelen met vel, geroosterd

paar takjes tijm, alleen bladeren

50 g geraspt Parmezaanse kaas

1/2 t zout

60 ml olijfolie


maken van korst

1. Maal alle ingrediënten in keukenmachine tot dit een bol vormen.

2. Doen kip op een bakplaat of ovenschaal en bedekt de gepocheerde kip met kruimelkorst.

3. Bak bij 150*C voor 45 min. tot mooi van kleur.


voor saus

kookvocht

1 t korrelmosterd

100 ml slagroom


maken van saus

1. Zeef kookvocht en laat dit voor 2/3 inkoken.

2. Haal van vuur en roer de mosterd en slagroom erdoor.

Bron

Zien link boven-aan

Serveertip

Eten met geroosterde kerrie bloemkool

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 27-11-2013

Wat een geweldig gerecht is dit! Ik ben blij dat je een recept van Marcus Wareing hebt ontdekt, geweldige kok en ik kijk altijd naar de BBC televisie serie "Great Britisch Menu" waar hij aan deel nam. Zo te zien heb jij Deon het geweldig goed gemaakt want het water loopt mij in de mond. Je begrijpt het al, ik neem dit recept dus mee en dank je wel voor het delen. Groetjes, Louise

hermien_kg avatar
hermien_kg 27-11-2013

Ik zou er zo in willen bijten, maar dan moet ik het toch eerst maken, dus ik neem je recept mee naar mijn kookboek. Bedankt en groetjes, Hermien

ArualB avatar
ArualB 26-11-2013

Ziet er lekker uit, ik neem hem mee. Dank je wel!

estherbakermans avatar
estherbakermans 26-11-2013

ziet er goed uit deon ik bewaar hem dan ook ga het binnenkort maken gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten