Sinaasappel-chocoladetruffeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-11-2013
  • Sinaasappel-chocoladetruffeltaart

    Sinaasappel-chocoladetruffeltaart

    Sinaasappel-chocoladetruffeltaart

  • Sinaasappel-chocoladetruffeltaart

    Sinaasappel-chocoladetruffeltaart

    Sinaasappel-chocoladetruffeltaart

Heel dieetonvriendelijke maar zooo lekkere chocolademoussetaart met sinaasappel!

Recept is een combinatie van verschillende recepten en beetje eigen ideeën!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Ik heb de taart gemaakt in 20 cm springvorm, want hij is vrij zwaar

Voor de cake:
- 80 g bloem
- 80 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- Rasp van 1 sinaasappelschil
- 50 g gesmolten boter
- Sinaasappelmarmelade

Chocolademousse:

Voor vorm van 20 cm:
- 375 ml slagroom
- Eventueel beetje suiker
- 300 g pure chocolade

Voor vorm van 24 cm iets meer nodig, ik denk dat 500 ml slagroom en 400 g chocolade dan genoeg is.

Glazuur:
- 125 ml slagroom
- 100 ml water
- 60 g cacao
- 150 g suiker
- 3 blaadjes gelatine

Evt een sinaasappel als versiering (bijvoorbeeld die ene waar je net de schil vanaf hebt geraspt.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakvorm 20 of 24 cm
Folie (liefst cadeaufolie (strakste resultaat), maar kan ook met aluminiumfolie of vershoudfolie)
Bakpapier
Koelkast
Vriezer

Bereidingswijze

Klop de eieren met suiker en sinaasappelrasp 10 min lang op de hoogste stand van de mixer. Meng dan voorzichtig de bloem door, en als laatste de gesmolten boter. Verdeel over 2 springvormen (20 of 24 cm) waarvan de bodem is bedekt met bakpapier (of bak het in twee keer), 10 minuten op 200 graden, of 180 in een hetelucht oven. Laat de bodems afkoelen. Als ze zijn afgekoeld aan 1 kant dik insmeren met marmelade.

Bekleed de vorm nu met folie, zowel de bodem als de randen (blijft goed plakken als je de vorm eerst insmeert met een beetje boter).

Klop de slagroom bijna stijf met eventueel een beetje suiker. Smelt dan de chocola. Meng de gesmolten chocola met de mixer snel met de geklopte slagroom.

Doe de helft van de mousse in de beklede vorm en leg een van de plakjes cake er met de marmeladekant naar beneden op. Doe daar dan de rest van de mousse op en leg als laatste de tweede plak erop, weer met de marmelade naar beneden.
Druk het geheel een beetje aan zodat het allemaal mooi recht in de vorm zit: de bovenkant nu wordt de onderkant van de taart. Zet de vorm in de vriezer en vries minimaal 2 uur in.

Maak dan de glazuur: doe alle ingredienten, behalve de gelatine, in een pannetje en breng aand e kook, als alle klontjes er goed uit zijn en het even gekookt heeft kan het vuur uit. Week de gelatine in water, knijp de blaadjes uit en roer door het mengsel.
Laat een half uurtje afkoelen.

Haal de taart uit de vriezer en zet hem (omgekeerd dus, met de cakebodem onder) op een bord, met iets eronder om overtollig glazuur op te vangen. Schenk de glazuur over de taart, zodat hij helemaal bedekt is.

Versier dan de taart eventueel nog met partjes sinaasappel (of iets anders, wat je wil) en laat hem in de koelkast verder ontdooien en de glazuurlaag opstijven.

Bron

Verschillende recepten gecombineerd (o.a. chocoladekarameltaart met tutti frutti van 24 kitchen)

Laatste reacties

marloehoes avatar
marloehoes 27-11-2013

Succes met maken, bedankt voor je reactie! :)

Mealsandmore avatar
Mealsandmore 26-11-2013

lijkt me heerlijk, dus ik"leen"het even van je groet; Geert van der Woude

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten