Traditionele hazenpeper
- Nederlands, Feestmaaltijd
- > 120 min.
Ik heb dit gerecht vorig jaar met Kerstmis gemaakt. Mijn vrouw vond het hetzelfde smaken als toen vroeger haar moeder dit klaarmaakte.
Ingrediënten
1 hele haas of 1 kg hazenbouten1 fles rode wijn
5 laurierblaadjes
6 kruidnagels
2 uien
2 wortelen
2 preien
1/2 knolselderij
wildfond (bouillon)
1 el tijm
1 el rozemarijn
500 gr champignons
200 gr spekblokjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2085,31 kcal |
Koolhydraten | 70,49 g |
Eiwitten | 132,81 g |
Vetten | 76,67 g |
Bereidingswijze
De haas in stukken snijden of heel laten en deze 2 dagen in de rode wijn zetten, samen met alle kruiden en groenten.
Na twee dagen de haas eruit nemen en aanbakken. Daarna afblussen met de marinade en de groenten. Deze gaar laten stoven.
Als de haas gaar is het vlees eruit nemen en van de botten halen.
Het kookvocht zeven en een scheutje wildfond toevoegen.
Dit alles laten inkoken en eventueel afbinden tot de gewenste dikte.
Hierna de uitgebakken spekblokjes en champignons toevoegen.
Eventueel afmaken met een scheutje cognac.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en winterse groenten als spruitjes of rode kool.