Traditionele hazenpeper

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Traditionele hazenpeper

    Traditionele hazenpeper

    Traditionele hazenpeper

Ik heb dit gerecht vorig jaar met Kerstmis gemaakt. Mijn vrouw vond het hetzelfde smaken als toen vroeger haar moeder dit klaarmaakte.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 hele haas of 1 kg hazenbouten
1 fles rode wijn
5 laurierblaadjes
6 kruidnagels
2 uien
2 wortelen
2 preien
1/2 knolselderij
wildfond (bouillon)
1 el tijm
1 el rozemarijn
500 gr champignons
200 gr spekblokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2085,31 kcal
Koolhydraten 70,49 g
Eiwitten 132,81 g
Vetten 76,67 g

Bereidingswijze

De haas in stukken snijden of heel laten en deze 2 dagen in de rode wijn zetten, samen met alle kruiden en groenten.
Na twee dagen de haas eruit nemen en aanbakken. Daarna afblussen met de marinade en de groenten. Deze gaar laten stoven.
Als de haas gaar is het vlees eruit nemen en van de botten halen.
Het kookvocht zeven en een scheutje wildfond toevoegen.
Dit alles laten inkoken en eventueel afbinden tot de gewenste dikte.
Hierna de uitgebakken spekblokjes en champignons toevoegen.
Eventueel afmaken met een scheutje cognac.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en winterse groenten als spruitjes of rode kool.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

martien22 avatar
martien22

Doorsturen

Home Recepten