1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Zoetzure gelakte spareribs

Zoetzure gelakte spareribs

Door: deonart

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1,5 kilo spareribs, uit het ribstuk
3 liter (groente)bouillon

MARINADE
3 dl honing
0,5 dl azijn
3 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 chilipeper, fijngehakt
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
4 takjes tijm, fijngehakt
2 cm gember, fijngehakt
peper en zout, versgemalen


Zoetzure gelakte spareribs
Zoetzure gelakte spareribs
Zoetzure gelakte spareribs
Zoetzure gelakte spareribs

De perfecte spareribs zuig je van het bot en kleven aan je handen. Met dit recept, met een aangename zoetzure wet rub met honing, azijn en verse kruiden, zit je altijd goed.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. kies je vlees
Vraag de slager naar spareribs met een goede verdeling vlees/vet. Het best verkrijgbaar zijn spareribs uit het ribstuk. Ze zijn wat kleiner en hebben mals vlees. Buik spareribs zijn minder makkelijk te krijgen. Ze zijn wat groter en hebben wat meer vet en smaak. De bereidingstijd is iets langer.

2. vlees voorbereiden
Spoel de spareribs af onder stromend water om losse splinters en gruis te verwijderen. Breng een pan met de bouillon aan de kook en kook de spareribs op matig vuur 30 minuten voor. haal de spareribs uit de pan en dep ze droog. Laat het vlees afkoelen. Roer de ingrediƫnten voor de marinade door elkaar. Snijd de spareribs op lengte zodat ze in een schaal passen. Bestrijk de spareribs met het honingmengsel. Leg het vlees in de schaal en dek af met plasticfolie. Laat tenminste 8 uur in de koelkast marineren (langer is lekkerder).

3. garen
Verwarm de oven voor op 125*C. Haal het vlees uit de schaal en laat kort uitlekken. Gaar de spareribs circa 60 minuten in de oven. Draai de spareribs regelmatig en bestrijk ze tussentijds enkele keren met marinade. Dek het vlees als het te snel kleurt onder de grill af met aluminiumfolie (of oven lager zetten). Zet na na een uur de oven op 220*C. Laat nog 15 minuten garen tot er een knapperig korstje op het vlees komt. In plaats van in de oven kun je de (voorgekookte) spareribs op een matig hete barbecue grillen tot ze goudbruin en knapperig zijn.

4. serveren
Serveren op een grote schaal. Lekker met frieten of gepofte aardappel.

Bron

Het PERFECTE VARKEN Marcus Polman



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top