1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Blanquette de porc

Blanquette de porc

Door: deonart

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2013

Ingrediënten 6 personen


1,2 kilo (doorregen) varkensschouder
peper en zout, versgemalen
1 e bloem
1 e boter (of reuzel)
4 kruidnagels
5 dl warme (kippen)bouillon
1 ui, gepeld
bouquet garni (3 takken tijm, 3 takken peterselie, 2 bladeren laurier) opgebonden
6 vastkokende aardappels
6 wortelen
200 g doperwten
200 gram tuinbonen
3 dl slagroom


Blanquette de porc
Blanquette de porc
Blanquette de porc
Blanquette de porc
Blanquette de porc
Blanquette de porc

Een klassieke Franse stoofschotel met varkensschouder, rijkelijk gedompeld in room. Stevige kost, maar ook superrijk aan smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. kies je vlees
Vraag de slager om 1 stuk varkensschouder met het nodige vet. Laat het in grove stukken snijden of doe dat later zelf.

2. aanbakken
Bestrooi degrove stukken vlees met peper en zout. Even door de bloem halen (overtollige bloem afschudden. Verhit boter in een braadpan op middelhoog vuur tot het schuim begint weg te trekken. Braad het vlees rondom bruin en zet vuur laag. Laat nog 5 minuten sudderen.

3. stoven
Steek de kruidnagels in de ui. Voeg water toe zodat het vlees royaal onder het vocht staat (twee keer de hoogte van het vlees). Voeg de bouillon, ui en bouquet garni toe. Laat 60 minuten rustig stoven, met de deksel schuin op de pan, tot het vlees gaar is. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim eraf.

4. groenten
Kook (in verschillende kookpannen) in licht gezouten water de aardappelen en wortels (circa 20 minuten) en de erwten en tuinbonen (circa 8 minuten) tot ze beetgaar zijn.

5. saus
Haal het vlees en bouquet garni uit de pan. Voeg de slagroom toe en laat het braadvocht op middelhoog vuur tot een romige saus inkoken. Doe het vlees en de beetgare groente terug in de braadpan om op te warmen. (de saus mag niet koken). Voeg op het laatst nog wat citroensap toe.

Bron

Het PERFECTE VARKEN Marcus Polman



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top