Worteltjestaart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2013
  • Worteltjestaart

    Worteltjestaart

    Worteltjestaart

Worteltjestaart

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 sinaasappels, schoongeboend +
1 bakje hazelnoten (95 g)
1 tl gemalen kaneel
140 ml zonnebloemolie
250 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 g tarwebloem (biologisch)
1 tl bakpoeder
300 g winterpeen
1 bakje roomkaas naturel (185 g)
50 g poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, brownievorm (18 x 23 cm), ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Doe samen met de rasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.
2. Schep het beslag in de brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid: prik met een satéprikker in het midden van de taart, als die er schoon uitkomt is de taart gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.

Bron

Allerhande recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten