Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Pindakaas blondies met witte chocolade

Pindakaas blondies met witte chocolade

Door: alidada

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2013

Ingrediënten


  • 125 g patentbloem
  • 1 flinke tl. Bakpoeder (iets meer dan 5 ml)
  • 100 g zachte boter
  • 150 g pindakaas met stukjes noot
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 1 tl vanille- extract (5 ml)
  • 75 g witte chocolade, in kleine stukjes gehakt.


Verder heb je nodig


Vierkante vorm van20 x20 cm, heb je die niet neem dan gewoon een ronde vorm.
Kom, zeef, bakpapier, lepel, handmixer of keukenmachine.

Pindakaas blondies met witte chocolade

IngrediŽnten

Klop boter en pindakaas zacht en romig.

Voeg de suiker, ei en vanille toe.

Het bloemmengsel en gehakte chocolade erdoor.

Verdeel het deeg in de vorm.

Laat de koek in de vorm afkoelen.


Dit is een recept van Rachel Allen. Het is weer eens iets anders dan brownies en echt heel lekker maar ook behoorlijk machtig! Kleine blokjes snijden is voldoende. Rachel schreef dat deze blondies geweldig smaken met roomijs dus zal ik dat ook eens proberen. Voorlopig smaakten ze uitstekend bij een kopje koffie of thee.
Er wordt hier (zoals bij veel Engelse recepten) vanille-extract gebruikt, ik heb het altijd in huis omdat ik het zelf maak, maar heb je dat niet in huis neem dan een half vanillestokje en schraap dat uit of als je niets anders hebt de vanille aroma uit de supermarkt.
Ik heb het recept iets aangepast omdat de Engelse maten verschillen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 170¬įC/ gasstand 2-3
  • Vet de wand van de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en zet dit opzij.
  • Hak de chocola in stukjes.

Bereidingswijze

  • Klop de boter en de pindakaas in een mengkom met een handmixer of in een Keukenmachine zacht en romig.
  • Voeg de suiker, ei en vanille toe en klop alles goed door elkaar.
  • Meng het bloemmengsel en de gehakte chocolade erdoor tot het een goed gemend deeg is.
  • Verdeel het deeg in de voorbereide vorm en bak de kok 25-30 minuten in de oven to hij goudbruin en in het midden vrijwel stevig is.
  • Laat de koek in de vorm afkoelen, stort hem eruit en snij hem in blokjes.

Serveertip

  • Dit is voor 12 stuks kleine blokjes
  • Lekker bij koffie of thee of met een bolletje vanille ijs
  • Link naar het recept van vanille extract

Vanille-extract-zelf-maken

Bron

Rachel Allen



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top