Nigiri

  • Japans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2013
  • Nigiri

    Nigiri

    Nigiri

Nigiri sushi met tonijn

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 200-220 g gekookte sushi-rijst
• 90 g magere tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden
• 90 g vette tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden
• wasabi

Om te dippen:
• Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gebruik uw rechterhand (of uw linkerhand als u linkshandig bent), neem 16 tot 18 g sushi-rijst en vorm daarmee met uw vingers en handpalm een rolletje. Stop een stukje vis tussen duim en wijsvinger en verdeel een beetje wasabi over het midden. Druk daarna de rijst op het stukje vis, draai het om en druk de vis stevig op de rijst. Doe dit net zolang tot de vis en de rijst een stevige eenheid vormen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten