1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Nigiri

Nigiri

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2013

Ingrediënten 4 personen


Ľ 200-220 g gekookte sushi-rijst
Ľ 90 g magere tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden
Ľ 90 g vette tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden
Ľ wasabi

Om te dippen:
Ľ Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus



Nigiri
Nigiri

Nigiri sushi met tonijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gebruik uw rechterhand (of uw linkerhand als u linkshandig bent), neem 16 tot 18 g sushi-rijst en vorm daarmee met uw vingers en handpalm een rolletje. Stop een stukje vis tussen duim en wijsvinger en verdeel een beetje wasabi over het midden. Druk daarna de rijst op het stukje vis, draai het om en druk de vis stevig op de rijst. Doe dit net zolang tot de vis en de rijst een stevige eenheid vormen.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top