Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-11-2013
  • Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

    Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

    Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/

Dit recept bevat p.p. ± 550 kcal / 34 g eiwit / 36 g vet waarvan 22 g onverzadigd / 17 g koolhydraten.

Tip: Maak de pakketjes de avond of ochtend van tevoren en bewaar ze in de koelkast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 teen knoflook, geperst
2 el peterselie, fijngehakt
75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 kg witte asperges, geschild
4 zalmfilets à 150 g
200 ml droge witte wijn
- 4 royale vellen aluminiumfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de barbecue aan. Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2 Leg op elk vel aluminiumfolie 500 g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
3 Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
4 Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten