1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aspergecanneloni met parmaham

Aspergecanneloni met parmaham

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2013

Ingrediënten 4 personen


500 g witte asperges, geschild
500 g groene asperges
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
150 g parmaham
250 g verse lasagnebladen (12 bladen, koelvers)
1 grote beker crème fraîche (200 ml)
50 g parmezaanse kaas, geraspt
1-2 el basilicumblaadjes


Verder heb je nodig


- staafmixer, ingevette ovenschaal (1,5 l)


Aspergecanneloni met parmaham
Aspergecanneloni met parmaham
Aspergecanneloni met parmaham
Aspergecanneloni met parmaham

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/

Dit recept bevat p.p. ± 550 kcal / 27 g eiwit / 27 g vet waarvan 13 g onverzadigd / 50 g koolhydraten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
2 Pureer de blikken tomaat met de staafmixer. Verhit in een (saus)pan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook. Schenk er de gepureerde tomaten bij en laat in 10 min. tot een dikke tomatensaus inkoken.
3 Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd elke asperge in 2 stukken. Verdeel de parmaham over de lasagnebladen. Leg er de asperges op. Bestrooi met zout en peper naar smaak en rol op.
4 Schenk de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de canneloni dicht tegen elkaar in de saus. Verdeel er de rest van de tomatensaus over. Meng de crème fraîche met 2-3 el parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak. Strijk over de canneloni. Strooi er de rest van de kaas over.
5 Bak de canneloni in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Strooi er uit de oven de basilicumblaadjes over. Lekker met ciabatta of een frisse rucolasalade met olijven.

Serveertip

Tip: Vervang de parmaham door gerookte zalmfilet. Liever vegetarisch? Verdeel over de asperges 250 g ricotta.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top