1. Home
  2. Recepten
  3. C-1000 Weekmenu week 47

C-1000 Weekmenu week 47

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-11-2013

Ingrediënten 4 personen




Weekmenu gemaakt van C-1000 reclame

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maandag

Gehaktbal met bloemkool reclame
Gekookte aardappelen

400 gr. rundergehakt reclame
5 el paneermeel
1 ei, losgeklopt
1/2 rood pepertje, gesnipperd
1 sjalot, gesnipperd
1 el gemalen koriander, ketoembar
peper en zout
2 1/2 el vloeibare boter
1 bloemkool, schoongemaakt
1/2 el kerriepoeder
2 el seroendeng
2 el pindakaas

-----------------------------------------------

Meng het rundergehakt met het paneermeel, ei, pepertje, sjalot, ketoembar en peper en zout. Vorm er 4 afgeplatte gehaktballen van.
Bak de gehaktballen in het hete bakvet rondom bruin en in 20 minuten gaar. Kook intussen de bloemkool in water met zout en kerriepoeder in 20 minuten beetgaar en giet hem af. Strooi de seroendeng erover.
Klop de pindakaas en 1 1/2 dl heet water door het bakvet van de gehaktballen en serveer de saus bij het gehakt.

Dinsdag

Zoetzure karbonade
Röstirondjes
Roergebakken witlof met gember en knoflook reclame

4 schouderkarbonades reclame
peper en zout
2 el olie
1 dl barbecuesaus
2 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
1/2 el donkere basterdsuiker
2 el vers geperst citroensap
1 teentje knoflook, gepeld
2 el grof gesneden korianderblad
1 zak röstirondjes a 600 gr. McCain

--------------------------------------------------------

Wrijf de karbonades in met peper en zout en bak ze in de olie op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de barbecuesaus, de ketjap, de sambal, de basterdsuiker, het citroensap en 1 dl heet water toe en pers de knoflook erboven uit. Stoof de karbonades in 20 minuten helemaal gaar. Garneer ze met de koriander. Bereid de röstirondjes volgens de gebruiksaanwijzing.

Woensdag

Kerrieprei met pasta

125 gr. magere spekreepjes
2 el kerriepoeder
125 gr. extra belegen kaas 48+, fijn geraspt
2 zakken panklare prei a 500 gr. reclame
350 gr. pasta penne

-----------------------------------------------------

Verhit ½ el olijfolie in een ruime braadpan en bak de spekreepjes ± 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de prei toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de kerriepoeder, 150 ml heet water en peper en zout naar smaak toe en laat alles 10 min., met de deksel schuin op de pan, op een laag vuur zachtjes koken. Kook intussen de pasta beetgaar. Serveer de pasta met de preisaus. Bestrooi met de helft van de kaas en geef de rest er apart bij.

Donderdag

Gehaktballetjes in satésaus
Witte rijst
Gekookte sperziebonen
Plakjes komkommer

400 gr. rundergehakt reclame
4 el kruidenmix voor nasi
6 el paneermeel
1 ei
3 el zonnebloemolie
1 bakje satésaus a 280 ml
4 el gebakken uitjes
cassave kroepoek

------------------------------------------------------

Meng het gehakt met de kruidenmix, het paneermeel en het ei en vorm er kleine balletjes van. Bak de balletjes in de hete olie rondom bruin en in 10 minuten gaar. Doe ze over op een schaal. Verwarm de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing en schenk hem over de gehaktballetjes. Garneer met de gebakken uitjes en de kroepoek.

Vrijdag

Broccoli-kipgratin
Gekookte aardappelen

400 gr. kipfilet, in reepjes reclame
peper en zout
30 gr. boter
500 gr. broccoli, in kleine roosjes
1 zakje witte saus
2 1/2 dl melk
2 el fijngehakte dragon of fijngeknipt bieslook
4 el paneermeel
2 el pizzakaas, geraspt

---------------------------------------------------

Bestrooi de kipfiletreepjes met peper en zout en bak ze in de hete boter al omscheppend bruin en gaar. Kook de broccoli in water met zout beetgaar en giet hem af. Bereid de saus met de melk. Roer de dragon of het bieslook erdoor. Verdeel de kip en de broccoli over een ingevette ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met het paneermeel en de kaas en laat het gerecht in een hete oven 200C in 15 minuten gratineren.

Bron

Https://www.facebook.com/#!/C1000weekmenu



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosje49


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosje49
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top