Banketstaaf met kaneel, lekker snoepen!
- Nederlands, Banket
- 20-30 min.
Als zoon van een banketbakker zou je bijna denken dat je deze recepten uit je hoofd kent.
Nee dus, ik moet ze echt uit tijdschriften halen (of van Smul natuurlijk) maar dat komt omdat mijn roeping daar nooit zo gelegen heeft.
Hier dan toch een recept voor iets lekker zoets, vanochtend gebakken en goed gelukt, het was lekker (en warm)..
Ingrediënten
1 citroen (alleen de schil, in reepjes met de zesteur of met de rasp)zakje amandelspijs (Bv Baukje, 300gr)
1 volle tl kaneelpoeder
1 volle tl kardamompoeder
2 gesplitste eieren
lap vers bladerdeeg (Tante Fanny, ca 40x12cm)
garneeramandelen (bakje)
Benodigdheden
Mengkom, bakplaat (bekleed met bakpapier), zesteur of kleine rasp, garde.Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200grC.
Het amandelspijs verkruimelen en mengen met kaneel en kardemompoeder, 1 eidooier en het citroenrasp en vorm hier een rol van die precies op het bladerdeeg past.
Bereidingswijze
Wrijf het bladerdeeg in met water en leg de rol in het midden ervan.
Vouw het deeg eromheen, laat iets overlappen en duw de vouw dicht.
Duw nu de zijkanten naar binnentoe dicht en leg de banketstaaf met de naad naar onder op de bakplaat.
Duw de amandelen in het deeg (zoveel als je zelf lekker lijkt) en bestrijk het geheel met de rest vah de losgeklopte eierdooier.
Bak de banketstaaf in het midden van de oven in ca 20 minuten goudbruin en gaar. Snoep smakelijk!!
Bron
Allerhande
Serveertip
Lekker als ie nog warm is in stukken snijden en een versgezette kop koffie (of thee) en een borrel Amaretto!