Spaanse kippensoep

  • Europees, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-11-2013
  • Spaanse kippensoep

    Spaanse kippensoep

    Spaanse kippensoep

De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo`n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
voor 1 persoon
• 300 ml kippenbouillon
• 1 el in blokjes gesneden serranoham
of mager spek
• 2 nestjes vermicelli (45 g in totaal)
• wat draadjes saffraan (optioneel)
• 1 hardgekookt ei, in stukjes
• 1 kleine chilipeper, zaadjes
verwijderd, fijngesneden
• 1 tl fijngehakte peterselie
• 3–4 blaadjes munt, gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Breng de bouillon aan de kook en voeg de ham, pasta en eventueel de saffraan toe. Breng opnieuw aan de kook, trek de pasta met een vork uit elkaar en draai het vuur laag. Laat de soep 5–6 min. koken, tot de pasta gaar is. Je hebt geen zout nodig.
2 Voeg de stukjes ei en eventueel de chilipeper toe. Laat de soep nog 2–3 min. koken. Neem de pan van het vuur en voeg de kruiden toe. Nu hoef je hem alleen nog in een kom te doen en en op te lepelen. Zo, voel je je al beter?

Bron

Jamie

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 27-11-2013

Prima omschreven zoals het is Gea :)

gea441 avatar
gea441 24-11-2013

Lekker tussendoor soepje met Spaanse Serannoham.

Delarosa avatar
Delarosa 24-11-2013

Serranoham en saffraan en het is blijkbaar Spaans. Het zal best wel lekker zijn, maar om nou te zeggen dat het een Spaans recept is, nee..

Juanita2 avatar
Juanita2 24-11-2013

Dat weet ik ook niet! ;) Maar het ziet er wel super lekker uit. Ik ga hem een keer maken.

caroca avatar
caroca 24-11-2013

Wat is hier Spaans aan?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten