Limburgse rijstevlaai

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2013
  • Limburgse rijstevlaai

    Limburgse rijstevlaai

    Limburgse rijstevlaai

Een heerlijk romige vlaai.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de bodem: 250 gr. bloem, 11/4 dl. volle melk, 12.5 gr. droge gist, 35 gr. zachte roomboter,1 losgeklopt ei, 1 eetlepel witte basterd suiker, snufje zout, snufje backin. Voor de vulling:1 liter volle melk, 250 ml. slagroom,175 gr, suiker, 1 vanillestokje, 110 gr. dessertrijst, 3 eieren.
voor de afwerking;250 ml.slagroom, grote tablet pure chocolade, geraspt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, vlaaivorm.

Voorbereiding

alles op kamertemperatuur.
Oven voorverwarmen op 175.gr. hete lucht.

Bereidingswijze

voor het deeg de bloem met de verwarmde melk de basterdsuiker het losgeklopte ei, backin de boter en de gist met mixer mixen op het laatst het zout toevoegen. Daarna met de hand goed kneden en in een kom afgedekt met een theedoek 1 uur laten rijzen. Voor de vulling de melk met de slagroom de uitgeschraapte vanille de rijst en de suiker langzaam aan de kook brengen en zachtjes onder af en toe roeren 20. min. zachtjes laten koken. Dan de drie eieren scheiden. Het wit stijf kloppen en de dooiers loskloppen. Na 20 min. een beetje van de warme melk bij de dooiers schenken. Dan alles bij de melk voegen en heel even zachtjes doorkoken. Hierna de stijf geslagen eiwitten eraan toevoegen. De vlaaivorm invetten en het deeg uitrollen en hiermee de vorm bekleden. Gaatjes in de bodem prikken en de vulling erop schenken. In de oven voor ongeveer 45 min, hangt van je oven af. De rijst mag een licht bruine kleur hebben. Als de vlaai is afgekoeld besmeren met de stijfgeklopte slagroom en bestrooien met de chocola.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

miranda48 avatar
miranda48 26-11-2013

Ziet er heerlijk uit, ik neem hem mee. Groet Miranda

kippevleugeltje avatar
kippevleugeltje 25-11-2013

Hoi John,gisteren gemaakt,hij was heerlijk,blijf bij ons een favoriete taart!

ruthbrock avatar
ruthbrock 25-11-2013

Hoi John, Heel Lang geleden dat ik jou op smulweb weer tegenkom. Echt leuk. En dan meteen met zo`n heerlijk recept. Ik als rasechte (van geboorte: uit Heerlen) limburgse ben dolblij met dit recept. In het nieuwe jaar komt hij beslist aan de beurt en dan laat ik het je uiteraard weten. Fijne avond en groetjes van Ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten