Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Limburgse rijstevlaai

Limburgse rijstevlaai

Door: john15

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2013

Ingrediënten


Voor de bodem: 250 gr. bloem, 11/4 dl. volle melk, 12.5 gr. droge gist, 35 gr. zachte roomboter,1 losgeklopt ei, 1 eetlepel witte basterd suiker, snufje zout, snufje backin. Voor de vulling:1 liter volle melk, 250 ml. slagroom,175 gr, suiker, 1 vanillestokje, 110 gr. dessertrijst, 3 eieren.
voor de afwerking;250 ml.slagroom, grote tablet pure chocolade, geraspt.


Verder heb je nodig


Mixer, vlaaivorm.

Limburgse rijstevlaai
Limburgse rijstevlaai

Een heerlijk romige vlaai.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles op kamertemperatuur.
Oven voorverwarmen op 175.gr. hete lucht.

Bereidingswijze

Voor het deeg de bloem met de verwarmde melk de basterdsuiker het losgeklopte ei, backin de boter en de gist met Mixer mixen op het laatst het zout toevoegen. Daarna met de hand goed kneden en in een kom afgedekt met een theedoek 1 uur laten rijzen. Voor de vulling de melk met de slagroom de uitgeschraapte vanille de rijst en de suiker langzaam aan de kook brengen en zachtjes onder af en toe roeren 20. min. zachtjes laten koken. Dan de drie eieren scheiden. Het wit stijf kloppen en de dooiers loskloppen. Na 20 min. een beetje van de warme melk bij de dooiers schenken. Dan alles bij de melk voegen en heel even zachtjes doorkoken. Hierna de stijf geslagen eiwitten eraan toevoegen. De vlaaivorm invetten en het deeg uitrollen en hiermee de vorm bekleden. Gaatjes in de bodem prikken en de vulling erop schenken. In de oven voor ongeveer 45 min, hangt van je oven af. De rijst mag een licht bruine kleur hebben. Als de vlaai is afgekoeld besmeren met de stijfgeklopte slagroom en bestrooien met de chocola.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van john15
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top