Chow Mein (Chinese noedels)

  • Chinees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2014
  • Chow Mein (Chinese noedels)

    Chow Mein (Chinese noedels)

    Chow Mein (Chinese noedels)

  • Chow Mein (Chinese noedels)

    Chow Mein (Chinese noedels)

    Chow Mein (Chinese noedels)

Chow Mein (Chinese noedels)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g Noedels (MeiAsia)

150 g kipfilet

50 g ham

1 rode en/of gele paprika

100 g Chinese of witte kool

3 lente-uitjes

50 g taugé

1 teentje knoflook

1 tl gember

1 el sesamzaad (optioneel)

½ tl suiker

2 el wokolie of plantaardige olie

2 tl sesamolie

2 el oestersaus

2 ½ el sojasaus (MeiAsia)

½ tl peper en zout


Voor de marinade

1 el oestersaus

1 tl Rijstwijn (optioneel)

½ tl sesamolie (MeiAsia)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 636,23 kcal
Koolhydraten 69,88 g
Eiwitten 37,40 g
Vetten 20,25 g

Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook en laat de noedels 5 minuten weken.

Spoel af met koud water, en giet af in een vergiet. Voeg een paar druppels olie toe om te voorkomen dat de noedels gaan plakken.

2. Was de groenten, snijd de paprika in blokjes, de kool in reepjes en de lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm. Pers de knoflook. Schil de gember, en maak het fijn met behulp van een rasp (Zie http://www.youtube.com/watch?v=ri5Cu0nfNoQ).

3. Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer de kip met oestersaus, sesamolie en eventueel rijstwijn en laat dit minimaal 10 minuten intrekken.

4. Snijd de ham in blokjes van ca. 1 cm.

5. Verhit olie in een wok en roerbak de gember en knoflook totdat hun geur vrijkomt.

6. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Zet de kip opzij.

7. Voeg de noedels toe aan de achtergebleven olie.

8. Giet 1 tl sesamolie en 1 el sojasaus erbij. Zet de noedels opzij.

9. Verhit opnieuw 1 el olie. Doe de paprika en kool erbij en wok totdat de groenten beetgaar zijn. Voeg ½ el sojasaus toe.

10. Voeg de ham toe, wok kort en voeg daarna de kip toe.

11. Voeg de noedels toe. Breng op smaak met 2 el oestersaus, 1 el sojasaus,

1 tl sesamolie en peper en zout naar smaak. Voeg suiker toe voor een mildere smaak.

12. Voeg de taugé en lente-ui toe, verhoog het vuur en roer alles nogmaals kort door elkaar.

13. Rooster de sesamzaadjes snel en zonder olie in een pan.


Verdeel de noedels over 2 à 3 diepe borden, besprenkel ze met de sesamzaadjes en serveer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten