Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Chow Mein (Chinese noedels)

Chow Mein (Chinese noedels)

Door: MeiAsia

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2014

Ingrediënten 2 personen


150 g Noedels (MeiAsia)
150 g kipfilet
50 g ham
1 rode en/of gele paprika
100 g Chinese of witte kool
3 lente-uitjes
50 g taugé
1 teentje knoflook
1 tl gember
1 el sesamzaad (optioneel)
½ tl suiker
2 el wokolie of plantaardige olie
2 tl sesamolie
2 el oestersaus
2 ½ el sojasaus (MeiAsia)
½ tl peper en zout
Voor de marinade
1 el oestersaus
1 tl Rijstwijn (optioneel)
½ tl sesamolie (MeiAsia)


Chow Mein (Chinese noedels)
Chow Mein (Chinese noedels)
Chow Mein (Chinese noedels)
Chow Mein (Chinese noedels)

Chow Mein (Chinese noedels)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng water aan de kook en laat de noedels 5 minuten weken.
Spoel af met koud water, en giet af in een vergiet. Voeg een paar druppels olie toe om te voorkomen dat de noedels gaan plakken.
2. Was de groenten, snijd de paprika in blokjes, de kool in reepjes en de lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm. Pers de knoflook. Schil de gember, en maak het fijn met behulp van een rasp (Zie http://www.youtube.com/watch?v=ri5Cu0nfNoQ).
3. Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer de kip met oestersaus, sesamolie en eventueel rijstwijn en laat dit minimaal 10 minuten intrekken.
4. Snijd de ham in blokjes van ca. 1 cm.
5. Verhit olie in een wok en roerbak de gember en knoflook totdat hun geur vrijkomt.
6. Voeg de kip toe en bak deze goudbruin. Zet de kip opzij.
7. Voeg de noedels toe aan de achtergebleven olie.
8. Giet 1 tl sesamolie en 1 el sojasaus erbij. Zet de noedels opzij.
9. Verhit opnieuw 1 el olie. Doe de paprika en kool erbij en wok totdat de groenten beetgaar zijn. Voeg ½ el sojasaus toe.
10. Voeg de ham toe, wok kort en voeg daarna de kip toe.
11. Voeg de noedels toe. Breng op smaak met 2 el oestersaus, 1 el sojasaus,
1 tl sesamolie en peper en zout naar smaak. Voeg suiker toe voor een mildere smaak.
12. Voeg de taugé en lente-ui toe, verhoog het vuur en roer alles nogmaals kort door elkaar.
13. Rooster de sesamzaadjes snel en zonder olie in een pan.
Verdeel de noedels over 2 à 3 diepe borden, besprenkel ze met de sesamzaadjes en serveer.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top