Vlaamse witlofschotel

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2013

Vraag me niet hoe ik aan dit recept kom, ik vond per toeval een heel oud recepten schriftje van mezelf (zeker 40 jaar oud) en daarin staat dit heerlijke vlaamse recept

Deel dit recept

Ingrediënten

    8 struikjes witlof
    zout en peper
    250 gram rundergehakt
    nootmuskaat
    1 flinke ui, zeer fijngehakt
    boter
    4 plakken belegen kaas (in reepjes)
    4 tomaten (ontvellen en in plakjes snijden)


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan; vergiet of nog beter een slacentrifuge; kom; een flinke ovenschaal;

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 graden C.

Bereidingswijze



    Maak de witlof schoon en kook ze in +/- 5 minuten in water met zout.
    Laat de struikjes goed uitlekken in een zeef, maar nog beter in een slacentrifuge.

    Kruid het gehakt en vermeng dit met de zeer fijngehakte ui
    Vorm er rolletjes van die even lang zijn als de witlofstruikjes.
    Beboter een ovenschaal, rangschik hierin de witlof, om en om, met de gehaktrolletjes.
    Leg enkele klontjes boter erop en plaats de ovenschotel ongeveer 30 minuten in een op 200 graden c voorverwarmde oven.
    Haal de schaal uit de oven


    Leg nu de reepjes gesneden kaas op de witlof en schik de ontvelde en in plakjes gesneden tomaten langs de rand.
    Zet de schotel nu nog even in de oven of onder de voorverwarmde grill tot de kaas gesmolten is

Bron

in een zeker 40 jaar oud recepten schriftje van mezelf

Serveertip

Heerlijk met goede gekruide, smeuïge aardappel puree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-08-2014

Heel apart gerecht, ziet er ook lekker uit met die ingredienten. Heb deze ook meegenomen en alweer bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten