1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoen
  4. Pompoen pasteitjes

Pompoen pasteitjes

Door: mobiel_1381674863

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2013

Ingrediënten


1 kilo pompoen
500 gr suiker
300 gr filodeeg
3 dl zonnebloemolie
50 gr poedersuiker



Weer eens wat anders dan pompoensoep en net zo makkelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de pompoen in stukken. Rooster ze een halfuurtje in de oven (200ºC). Pureer daarna het vruchtvlees samen met de suiker. Laat de pompoenpuree afkoelen.

Bereidingswijze

Bestrijk 1 vel filodeeg rijkelijk met zonnebloemolie. Leg hierop een hoopje pompoenpuree. Vouw het deeg over de puree in een driehoek. Bestrijk deze driehoek met extra olie. Herhaal dit met de overige vellen filodeeg en pompoen. Bak de pasteitjes daarna 15 min in de oven (200ºC).

Bron

Klaas kookt Leeuwarder Courant



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1381674863
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top