Kruimelvlaai met banketbakkersroom

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Kruimelvlaai met banketbakkersroom

    Kruimelvlaai met banketbakkersroom

    Kruimelvlaai met banketbakkersroom

Zie voorbereiding en bereidingswijze

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Ingrediënten bodem en kruimels
- 250 gram Roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)
- 500 gram Bloem
- 150 gram Kristalsuiker
- 50 gram Lichte basterdsuiker
- 1 Ei
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- Kaneel

Ingrediënten banketbakkersroom
- 1 vanillestokje
- 500 ml melk
- 150 g suiker
- 4 eidooiers
- 2 el bloem
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 565,55 kcal
Koolhydraten 75,53 g
Eiwitten 10,19 g
Vetten 24,28 g
Benodigdheden

Taartvorm laag, 24-26 centimeter

Voorbereiding

- Maak eerst de banketbakkers room
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
- Roer goed door.
- Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
- Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

Bereidingswijze

- Maak nu de bodem en de kruimels
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een taartvorm in met een beetje boter.
- Doe de boter in een kom en mix met een mixer tot een glad, zacht mengsel.
- Voeg de kristalsuiker, lichte basterdsuiker, het zakje vanillesuiker, één ei en een snufje zout toe. Meng met de mixer tot een glad mengsel.
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix dit met je handen (of met twee vorken) tot een kruimige massa.
- Schep de helft van het kruimeldeeg in de ingevette taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bedek ook de randen van de taartvorm van het kruimeldeeg.
- Strooi over de andere helft van het deeg royaal kaneel, kneed het deeg nog een keer goed door en maak er daarna kruimels van.
- Schep de banketbakkersroom over in de met kruimeldeeg belegde taartvorm.
- Verdeel de kaneel-kruimels over de banketbakkersroom.
- Bak de puddingkruimelvlaai in de voorverwarmde over in 70 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de vlaai volledig afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast.

Eet smakelijk!

Bron

Welke.nl

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bertine97 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten