Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2013
  • Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

    Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

    Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

Pasta, pasta en pasta wie lust het niet met koud weer. Je knapt er helemaal van op. Dit is wel een heel erg lekker ovenschoteltje. Het is even wat werk, maar dan heb je ook iets en hij barst van de romige Italiaanse smaken. De kaas maakt het helemaal af. Het lijkt moeilijk en veel werk, maar valt in de praktijk best mee. Genoeg voor 4 zéér royale porties waar iedereen van geniet, smullen dus ;) :P

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr gehakt HOH
500 gr penne of rigatoni (1 zak)
1 grote ui
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
3 teentjes knoflook
400 gr gepelde tomaten (blik)
2 laurierblaadjes
1 el tomatenpuree
200 ml kippenbouillon
150 gr droge witte wijn
2 blaadjes salie
50 gr boter
50 gr bloem
750 ml magere melk
½ t nootmuskaat
1 t suiker
1 verpakking buffel mozzarella
100 gr geraspte Parmezaan
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, steelpan, ovenschaal

Bereidingswijze

Wortels, ui, selderij, knoflook fijnhakken en in wat olijfolie aanbraden met de laurierblaadjes. Gehakt toevoegen en goed mee rullen totdat het gaar, en de groente zacht is. Tomatenpuree en gepelde tomaten(blokjes) toevoegen. Op smaak brengen met wat suiker en laten inkoken. Afblussen met kippenbouillon en 5 minuten laten inkoken. Wijn toevoegen, deksel op de hapjespan en een half uur laten pruttelen. Pasta in een pan met zout water gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dan de pasta afgieten en door de gehaktsaus mengen. Dan boter smelten en bloem toevoegen tot een roux (de basis van elke saus). Salieblaadjes toevoegen voor de smaak en al roerend de melk toevoegen. Nu langzaam glad roeren tot een romige bechamelsaus. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je hebt nu een roomcrème. Salieblad verwijderen.
Flinke ovenschaal nemen en deze een beetje invetten met olijfolie. De helft van de bechamelsaus toevoegen, dan met de helft met het pastamengsel vullen. Dan de in plakjes gesneden buffel mozzarella erop leggen en de helft (50 gr) van de geraspte Parmezaan eroverheen strooien. Tenslotte de andere helft van het pastamengsel toevoegen, de andere helft van de bechamelsaus eroverheen verdelen en garneren met de andere helft (50 gr) van de geraspte Parmezaan. Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden, de schotel erin zetten en dan 25-30 minuten bakken in de oven tot alles mooi bruin en gaar is. Geef hem op het laatst eventueel 2 minuten een tikje met de grill zodat de bovenlaag lekker krokant is. Smullen!

Serveertip

Heerlijk met een verse (Italiaanse) salade en een glas rode wijn.

Laatste reacties

pioentje73 avatar
pioentje73 15-01-2015

Dit was gewoon zalig! De bolognaise saus is super lekker, heb er wel nog wat Italiaanse kruiden onder gedaan. Smaakte als lasagna, maar dan met penne. Dit ga ik meer maken, bedankt.

suzanne175 avatar
suzanne175 25-11-2013

klinkt heerlijk, ga hem zeker proberen! bedankt!

ginanl avatar
ginanl 19-11-2013

Dank voor het delen van je recept! lijkt me heerlijk dus ik neem het mee, Gr. Jenny

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten