1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

Romige pasta ovenschotel met 1001 hemelse smaken

Door: Fressnapf

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gr gehakt HOH
500 gr penne of rigatoni (1 zak)
1 grote ui
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
3 teentjes knoflook
400 gr gepelde tomaten (blik)
2 laurierblaadjes
1 el tomatenpuree
200 ml kippenbouillon
150 gr droge witte wijn
2 blaadjes salie
50 gr boter
50 gr bloem
750 ml magere melk
½ t nootmuskaat
1 t suiker
1 verpakking buffel mozzarella
100 gr geraspte Parmezaan
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Olijfolie


Verder heb je nodig


Pan, steelpan, ovenschaal

Romige, hemelse pasta schotel met heel veel smaak

echt heerlijk smullen

echt heerlijk smullen

Pasta, pasta en pasta wie lust het niet met koud weer. Je knapt er helemaal van op. Dit is wel een heel erg lekker ovenschoteltje. Het is even wat werk, maar dan heb je ook iets en hij barst van de romige Italiaanse smaken. De kaas maakt het helemaal af. Het lijkt moeilijk en veel werk, maar valt in de praktijk best mee. Genoeg voor 4 zéér royale porties waar iedereen van geniet, smullen dus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wortels, ui, selderij, knoflook fijnhakken en in wat olijfolie aanbraden met de laurierblaadjes. Gehakt toevoegen en goed mee rullen totdat het gaar, en de groente zacht is. Tomatenpuree en gepelde tomaten(blokjes) toevoegen. Op smaak brengen met wat suiker en laten inkoken. Afblussen met kippenbouillon en 5 minuten laten inkoken. Wijn toevoegen, deksel op de hapjespan en een half uur laten pruttelen. Pasta in een pan met zout water gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dan de pasta afgieten en door de gehaktsaus mengen. Dan boter smelten en bloem toevoegen tot een roux (de basis van elke saus). Salieblaadjes toevoegen voor de smaak en al roerend de melk toevoegen. Nu langzaam glad roeren tot een romige bechamelsaus. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Je hebt nu een roomcrème. Salieblad verwijderen.
Flinke ovenschaal nemen en deze een beetje invetten met olijfolie. De helft van de bechamelsaus toevoegen, dan met de helft met het pastamengsel vullen. Dan de in plakjes gesneden buffel mozzarella erop leggen en de helft (50 gr) van de geraspte Parmezaan eroverheen strooien. Tenslotte de andere helft van het pastamengsel toevoegen, de andere helft van de bechamelsaus eroverheen verdelen en garneren met de andere helft (50 gr) van de geraspte Parmezaan. Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden, de schotel erin zetten en dan 25-30 minuten bakken in de oven tot alles mooi bruin en gaar is. Geef hem op het laatst eventueel 2 minuten een tikje met de grill zodat de bovenlaag lekker krokant is. Smullen!

Serveertip

Heerlijk met een verse (Italiaanse) salade en een glas rode wijn.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top