1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Bietenrisotto met geitenkaas

Bietenrisotto met geitenkaas

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 2 personen


150 gram risottorijst
400 gram (rode) bietjes
0.5 liter groentenbouillon (van een blokje of zelfgemaakt)
200 gram zachte geitenkaas
honing
1 sjalotje
50 gram parmezaanse kaas
scheutje witte wijn (optioneel)
(olijf)olie



Bietenrisotto met geitenkaas
Bietenrisotto met geitenkaas

Als gebruiker van een groentepakket krijg je ook wel eens groenten waar je minder van houdt: zo ook bietjes. De geitenkaas steekt mooi af tegen de aardse smaak van de bieten en risotto, daar kan toch niemand nee tegen zeggen. Zelfs iemand die niet van bieten houdt zal deze risotto lekker vinden!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de bietjes gaar. Wanneer de bietjes voldoende afgekoeld zijn, schillen en in blokjes snijden. Pel en snipper de sjalot.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en fruit hierin de sjalot tot hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak ongeveer een minuut tot ook de rijst glazig ziet. Voeg (eventueel) een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon soeplepel voor soeplepel toe, laat hierbij het vocht telkens volledig opnemen voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Wanneer alle bouillon is toegevoegd en de rijst gaar is, de bieten en parmezaanse kaas toevoegen en nog kort verwarmen. Snij ondertussen de geitenkaas in plakken en smeer er wat honing op. Gratineer kort onder een hete grill.

Serveertip

Schep de risotto in diepe borden en leg er een aantal plakjes gegratineerde geitenkaas op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LiekeKookt


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LiekeKookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top