1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Turkse keuken
  5. Turkse rijstpudding

Turkse rijstpudding

  • Turks, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 glas rijst
3 glazen melk
1/2 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 el fijngemalen pistachenoten of kaneel


Verder heb je nodig


Kookpan


Officie naam: Sutla

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk voorzichtig tot koken, zonder dat deze aanbrandt. Voeg al roerend de met koud water gewassen rijst toe en breng dit ook voorzichtig aan de kook.

Voeg dan de suiker en de vanille suiker toe en breng alles zachtjes en alroerend tot koken gedurende 45 minuten zonder deksel op de pan.

Af en toe controleren en roeren. Indien de rijst gaar is, verdeel je het mengsel in 4 kleine dessertschaaltjes en laat je het dessert afkoelen. Daarna in de koelkast gedurende 1-2 uur koud laten worden alvorens op te dienen als dessert.

Serveertip

Voor het opdienen strooi je er nog wat fijngemalen pistachenoten of kaneel over heen.

Bron

In Turkije



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top