1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Gegrilde dorade met Turkse aardappelsalade

Gegrilde dorade met Turkse aardappelsalade

  • Turks,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 4 personen


4 dorades (schoongemaakt en gefileerd door de visboer)
4 teentjes knoflook
2 citroenen
koriander korrels
4 verse dille takjes
zout en zwarte peper
olijfolie
± 12 middelgrote aardappels
1 rode ui in halve ringen gesneden
50gr gesneden bladpeterselie
sumak
chilivlokken(pul biber)
citroensap
olijfolie
10 zwarte olijven



Gegrilde ҫupura (dorade) met Turkse aardappelsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze gaar (niet te zacht) in zout. Snijd de rode ui in halve ringen en bestrooi met een beetje zout, zout laten inwerken en daarna zout afspoelen en de ringen met de vingers los uit elkaar halen. Voeg in een saladeschaal, voeg de peterselie toe. Giet de gare aardappels af. Laat even afkoelen en snijd de aardappels in halve schijfjes. Doe ze in de salade schaal bij de uien en peterselie in.

Voeg sap van 1 citroen toe en een scheut olijfolie. Zout, Sumak en chilli vlokken(pul Biber) over de salade strooien, eventueel naar smaak zout toevoegen, alles door elkaar mengen en met zwarte olijven decoreren. Schaal met vershoudfolie bedekken en in de koelkast doen totdat de Dorade klaar zijn.

De gewassen Dorades laten uitlekken, smeer elke dorade in met een geraspt teentje knoflook, peper, zeezout (van binnen en van buiten), vul de Dorades met een takje dille wat koriander korrels en 1-2 schijfjes citroen. Gril de Dorades gedurende 20-25 min totdat ze gaar zijn. Serveer ze dirkte met de koude aardappelsalade en wat citroen.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top