Baklava

  • Turks, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013
  • Baklava

    Baklava

    Baklava

De enige echte baklava naar authentiek Turks recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
150ml water,
1/2 citroen
125ml honing
450g (filo) bladerdeeg uit de Turkse winkel
250g boter
200g suiker
1/4 tl gemalen kaneel
75g gemalen pistache
100g gepelde gemalen amandelen
150g gehakte hazelnoten en of walnoten.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de siroop:
Breng de suiker met het water en de honing aan de kook tot een siroop is ontstaan. Voeg tenslotte het citroensap toe. Laten afkoelen. Amandelen, walnoten, hazelnoten en 50gr pistache met 4el suiker en kaneel mengen. De boter laten smelten en afkoelen. Oven op 200˚ C voorverwarmen en een ovenvaste schaal met boter invetten.

En verder:
De kant en klare filodeegbladen uit elkaar halen en met de gesmolten beter insmeren met een penseel, vervolgens op elkaar in de bakvorm leggen. Uitgaande van een verpakking met 20 deegbladen, gelieve om de 5 deegplakken 1/3 van het notenmengsel over de vlakte verdelen. zo zul je tenslotte 3 c notenmengsel tussen de deegplakken gestrooid hebben.

Tenslotte met een scherp mesje ruitvormen in het deeg snijden. Met het restant boter bestrijken en in de oven ca. 25 minuten goudbruin bakken (in de gaten houden!).

De ovenschaal uit de oven halen, 2 minuten laten rusten en direct de koude siroop over het warme gebak gieten. 30 minuten laten rusten voor gebruik.

Serveertip

Met wat gemalen pistachenoten decoreren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten