1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Turkse keuken
  5. Baklava
  6. Baklava

Baklava

Door: Miras

  • Turks, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 12 personen


150ml water,
1/2 citroen
125ml honing
450g (filo) bladerdeeg uit de Turkse winkel
250g boter
200g suiker
1/4 tl gemalen kaneel
75g gemalen pistache
100g gepelde gemalen amandelen
150g gehakte hazelnoten en of walnoten.


Baklava
Baklava

De enige echte baklava naar authentiek Turks recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de siroop:
Breng de suiker met het water en de honing aan de kook tot een siroop is ontstaan. Voeg tenslotte het citroensap toe. Laten afkoelen. Amandelen, walnoten, hazelnoten en 50gr pistache met 4el suiker en kaneel mengen. De boter laten smelten en afkoelen. Oven op 200˚ C voorverwarmen en een ovenvaste schaal met boter invetten.

En verder:
De kant en klare filodeegbladen uit elkaar halen en met de gesmolten beter insmeren met een penseel, vervolgens op elkaar in de bakvorm leggen. Uitgaande van een verpakking met 20 deegbladen, gelieve om de 5 deegplakken 1/3 van het notenmengsel over de vlakte verdelen. zo zul je tenslotte 3 c notenmengsel tussen de deegplakken gestrooid hebben.

Tenslotte met een scherp mesje ruitvormen in het deeg snijden. Met het restant boter bestrijken en in de oven ca. 25 minuten goudbruin bakken (in de gaten houden!).

De ovenschaal uit de oven halen, 2 minuten laten rusten en direct de koude siroop over het warme gebak gieten. 30 minuten laten rusten voor gebruik.

Serveertip

Met wat gemalen pistachenoten decoreren.



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top