1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Notenrijstpilav

Notenrijstpilav

  • Turks,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 8 personen


25 g gepelde amandelen (ontdaan van bruin velletje)
50 g pijnboompitten
25 g ongezouten cashewnoten
500g langkorrel rijst of basmatirijst 3/4 water of kippenbouillon
75g boter
zout


Verder heb je nodig


Heerlijk bij kipgerechten.


Rijstpan, koekenpan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de gepelde amandelen, cashewnoten en pijnboompitten al omscheppend in een koekenpan bruin (zonder vet).

Neem de koekenpan van het vuur en laat de noten afkoelen.

Rijst:
Kook 1 liter water in een waterkoker. Was de rijst zonder te wrijven in de rijst met koud water. doe de rijst in een kom en bedek met 250ml kokend water. Laat 5 min wellen. Laat de boter in een pan smelten. Laat de rijst uitlekken en glaceer de rijst in de boter, totdat het vet volledig door de rijst is opgenomen.
Voeg vervolgens 750 ml kokend water toe aan de rijst en een bouillonblokje (kip) op hoog vuur al roerend laten koken. Zodra de rijst voor de helft het vocht heeft opgenomen, het vuur op laag vuur zetten en zachtjes de rijst het vocht laten opnemen zonder te roeren en er putjes aan de oppervlak zijn ontstaan.

Afhankelijk van het type rijst moet je er nog een beetje kokend vocht aan toe voegen als de rijst nog te droog is. Zet het vuur uit en meng de geroosterde noten onder de rijst met een lepel. Laat 10 minuten rusten voordat het geserveerd wordt.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top