1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Okrabonenstoofschotel met lamsvlees.

Okrabonenstoofschotel met lamsvlees.

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 4 personen


500g verse okraschoten of 1 pot okaschoten (verkrijgbaar Turkse winkel)
2 grote knoflookteentjes
60 gr boter
500g lams-, rund- of kalfsvlees in blokjes,
1 blikje gepelde tomaten in blik. 1 dessert lepel tomatenpuree
1 dessertlepel paprikapuree
Sap van een halve citroen
zout
mespuntje zwarte peper
mespuntje gemalen piment


Verder heb je nodig


Stoofpan, vergiet


Officiele naam: Bamya

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Open de pot okrabonen, doe de inhoud in een vergiet en spoel onder koud water af. Laat uitlekken. Of: was de verse okraschoten en ontdoe ze vante lange stokjes. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de knoflookteentjes kort.

Voeg de blokjes vlees toe en stoof gaar gedurende 45-50 min met een klein beetje water. Voeg zout toe. Nadat het vlees gaar is voeg je het blikje gepelde tomaten(blokjes) toe, de tomatenpuree en de paprikapuree alsmede zwarte peper en piment.Bak goed met het vlees mee en voeg tenslotte de uitgelekte okrabonen toe uit pot. Bedek met kokend water tot net over de groente/vleesmengsel en breng tot koken. Voeg eventueel nog zout toe.

Indien een meer zure smaak gewenst wordt het sap van een halve citroen toevoegen. Indien men gebruik maakt van verse okraschoten, dan zouden deze al zo`n 30min. nadat het vlees heeft gesudderd toegevoegd kunnen worden. Citroensap toevoegen is dan ook noodzakelijk.

De okrabonen zijn dan pas gaar als deze zacht, slijmerig maar toch beetgaar zijn.

Serveertip

Lekker bij de Turkse Rijstpilav met Arpa Sehriye of met de notenrijstpilav.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top