1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Adana Kebap (hete Turkse gehaktspies)

Adana Kebap (hete Turkse gehaktspies)

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 5 personen


1 kg rundergehakt
100 g lamsgehakt
4 m. grote uien, versnipperd
2 teentjes fijngehakte knoflook
1tl zout
1tl zwarte peper
1tl paprikapoeder
1tl chilipoeder
1el paprikapuree
Olie


Verder heb je nodig


Grillpan, spiesjes


Adana Kebap wordt vaak gegeten met gegrilde tomaten en peperoni`s tussen een stuk Turks brood. Ook wordt bij adana kebab ook een portie bulgur of rijst geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rundergehakt en lamsgehakt in een grote schaal doen. De uien, knoflook, zout, veel peper, paprikapoeder, chilipoeder, paprikapuree er onder mengen en alles heel goed kneden. In de koelkast minimaal 1 uur laten rusten.

De grill voor verwarmen. Het gehakt in balletjes verdelen zodat het gehaktmengsel op een 12-15 cm spies past. Gehaktballetjes om de spies heen draperen. De spiesjes op de licht ingevette grillrooster aan elke kant 5-8 minuten grillen.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top