1 kg rundergehakt
100 g lamsgehakt
4 m. grote uien, versnipperd
2 teentjes fijngehakte knoflook
1tl zout
1tl zwarte peper
1tl paprikapoeder
1tl chilipoeder
1el paprikapuree
Olie
Grillpan, spiesjes
Adana Kebap wordt vaak gegeten met gegrilde tomaten en peperoni`s tussen een stuk Turks brood. Ook wordt bij adana kebab ook een portie bulgur of rijst geserveerd.
Rundergehakt en lamsgehakt in een grote schaal doen. De uien, knoflook, zout, veel peper, paprikapoeder, chilipoeder, paprikapuree er onder mengen en alles heel goed kneden. In de koelkast minimaal 1 uur laten rusten.
De grill voor verwarmen. Het gehakt in balletjes verdelen zodat het gehaktmengsel op een 12-15 cm spies past. Gehaktballetjes om de spies heen draperen. De spiesjes op de licht ingevette grillrooster aan elke kant 5-8 minuten grillen.