1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Karniyarik (gevulde aubergines)

Karniyarik (gevulde aubergines)

Door: Miras

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-11-2013

Ingrediënten 6 personen


6 lange dunne middelgrote aubergines
zout
zonnebloemolie
2 uien fijngesneden
400gr rund- of lamsgehakt
1 el tomatenpuree
2 grote tomaten
2 teentjes knoflook geperst
1tl kaneel
1/2 tl gemalen piment
zwarte peper
2 1/2dl tomatensap
beetje gehakte bladpeterselie


Karniyarik (gevulde aubergines)
Karniyarik (gevulde aubergines)

Heerlijk met verschillende soorten rijstpilavs maar ook met Turks brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd een klein kapje van de aubergines af maar laat de steeltjes zitten. Snijd overlangs steeds een reep van 1 1/4 cm van de schil af en laat dan 1 1/4 cm schil zitten. Leg ze 30 minuten in water met 1 el zout. Giet ze daarna af en dep ze droog (eventueel bittere sap met 2 handen uitknijpen.

Bak in een koekenpan met een dun bodempje zonnebloemolie, iedere keer 2-3 aubergines rondom bruin, regelmatig kerend. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Voor de vulling:
fruit voor de vulling de ui en het knoflook in een andere pan in 2-3el olie glazig. Bak en rul het gehakt mee (± 10 min.) tot het niet meer roze is. Voeg de tomatenpuree, 1 fijngehakte tomaat, piment, kaneel, peper en zout toe. Roer goed door elkaar, laat sudderen tot het vocht volledig is opgenomen. Naar wens kun je als het mengsel klaar is, er ook wat gehakte peterselie doorroeren.

Leg de aubergines naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Kerf elk ervan met een scherp, puntig mes overlangs en druk er met een kleine lepel een holte in. Verdeel de vulling in de aubergines (holtes) en leg er een plakje tomaat op.
Giet het tomatensap in de schaal, dek af met aluminium folie en zet hem circa 40 minuten in een op 180˚ C voorverwarmde oven, totdat de aubergines gaar zijn.



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top